Fudbaleri srpskog porekla koji nastupaju za Slovan iz Bratislave, Aleksandar Čavrić i Dejan Dražić, kao i trener Vladimir Radenković, odbili su da budu na terenu tokom dvomeča njihovog tima protiv Feronikelija. Klub im je to dozvolio.

Međutim, osim što će se suočiti sa manjkom igrača u sastavu, šampion Slovačke bi mogao da ima još jedan veliki problem – tribine.

Navijači Slovana iz Bratislave često ističu da je „Kosovo srce Srbije“, a zanimljivo je da su tokom jedne utakmice u aprilu citirali stihove Beogradskog sindikata posvećene Kosovu i Metohiji.

„Zato dobro slušaj, sine, i najgorem se prašta, al’ za otadžbinu gine, Kosmet, večno zemlja naša“, pisalo je na transparentu.

UEFA je svesna da će meč Slovana protiv Feronikelija biti prilika za nove političke poruke sa tribine, pa je zbog toga Evropska kuća fudbala odlučila da pošalje oštro upozorenje klubu iz Bratislave.

Uprava Slovana zamolila je navijače da ne ističu transparente sa političkim porukama.

„Fudbalski klub Slovan Bratislava obraća se veoma važnim povodom svim svojim pristalicama.

Pozivamo i tražimo od navijača koji budu večeras na stadionu Tehelne pole na susretu sa Feronikelijem da se uzdrže od bilo kakvih parola u vezi sa političkom situacijom koja se tiče našeg protivnika. Predstavnici UEFA su nam jasno stavili do znanja da će svako uplitanje politike surovo i beskompromisno kazniti na štetu našeg kluba i fanova. To znači da Slovan može da dobije ne samo visoku novčanu kaznu, već i mnogo bolniju u vidu zatvaranja stadiona za sledeću utakmicu koju budemo igrali u Evropi.

Ovim putem želeli smo da vas obavestimo o situaciji, jer je za nas zaista važno da izbegnemo bilo kakve oštre sankcije UEFA“, stoji u saopštenju Slovana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.