“Sa tim ljudima nisam ni ručak imao, a kamoli mogućnost da pojedem džak soli”: Šta Zdravko Krivokapić misli o Mandiću, Medojeviću, Kneževiću… – Veliki intervju u novom Nedeljniku

2
Fotografija: Srđa Boljević, dnevni list Dan, Podgorica

Zanimljivo je kako se posle izbora u Crnoj Gori postavljala dilema da li će moći da se pravi raznorodna vlast sa listom koju predvodi Zdravko Krivokapić i druge dve liste koje vode Dritan Abazović i Aleksa Bečić.

Ispostavilo se da je ta prva dilema zapravo marginalna u odnosu na pitanje kako će se Krivokapić snaći sa političarima sa svoje liste, pre svega sa liderima Demokratskog fronta koje on, kako je rekao u intervjuu za novi broj Nedeljnika ne vidi u novoj vladi. I dok traju pregovori oko formiranja vlasti u Crnoj Gori Zdravko Krivokapić je otvoreno govorio o političarima sa kojima je imao prilike da se susretne nakon ulaska u politiku. O liderima DF-a, Andriji Mandiću, Nebojši Medojevićiu, Milanu Kneževiću u intervjuu za Nedeljnik je rekao:

“Nisam poznavao njih lično. Poznavao sam ih kao i svaki drugi građanin Crne Gore na osnovu izjava u sredstvima informisanja, jer pošteno govoreći nisam imao kad da pratim skupštinske rasprave. U Crnoj Gori postoji poslovica koja kaže – ako želiš nekog dobro da upoznaš, moraš sa njim da pojedeš džak soli. Ja sa njima nisam ni ručak imao, a kamoli mogućnost da pojedem džak soli.

Loša vlast uvek podržava lošu opoziciju. To nisam ja smislio. To je pravilo. Ako to pravilo primenimo na Crnu Goru, odgovor će se nametnuti sam. Opozicija u Crnoj Gori nije uspevala da pobedi, jer odlazeći režim je jako dobro poznavao ljude u opoziciji i uspevao je različitim aktivnostima da ih drži daleko od 41 ruke u parlamentu. Vlast se služila svim i svačim. Bilo je brojnih političkih korupcija, to je već ispričana priča. Opozicija nije nudila nešto konkretno, novo i bolje. I birači su išli logikom da je bolje da ne talasaju. I godinama se održavala ista garnitura sa jedne i sa druge strane. Bile su samo promene pojedinih igrača. To je demotivisalo i birače, ali i potencijalne učesnike u političkoj borbi.

Takav sam bio i ja do donošenja Zakona o slobodi veroispovesti.”

Veliki intervju sa Zdravkom Krivokapićem objavljen je u novom broju Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 29. oktobra

Svi čitaoci Nedeljnika koji je na kioscima od četvrtka 29. oktobra na poklon dobijaju poslednju knjigu iz edicije “Najveći srpski glumci”, biografiju Zorana Radmilovića

2 KOMENTARA

  1. Sram te bilo Krivokapicu do sad sam mislila sa si posten covjek ali ti si nas sve izdao

    • “Loša vlast uvek podržava lošu opoziciju. ” … neverovatno… pa osim što sam sebe ponižava, vredja i svoje politčke saborce, ali i Vladu koju će uskoro da vodi, jer znamo ko će biti u opoziciji, pa dedukcijom dolazimo na isto.
      Zašto je bio u kampanji odličan, pa zato što se držao budućnosti, a od 1sep sve suprotno

Comments are closed.