Raspored nastupa srpskih sportista za 4. avgust: Košarkašice, odbojkašice i vaterpolisti u četvrtfinalu, nova šansa za Datunašvilija i predstavnike u kajaku

0

Neuspešan je bio 3. avgust kada je učinak srpskih sportista u pitanju. Ivana Španović nije uspela da dođe do medalje u disciplini skok udalj. Prethodno uspehe nisu uspeli da ostvare ni kajakašice Milica Novaković i kajakaš Bojan Zdelar, koji nisu uspeli da se plasiraju u finalnu trku. Novakovićeva je bila četvrta u B finalu. Srpska atletičarka Marija Vučenovic nije uspela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju u disciplini bacanje koplja. Olimpijske igre završene su i za rvača Mate Nemeša, Zurab Datunašvili čeka borbu kroz repasaž.

U sredu, 4. avgusta, od srpskih sportista nastupaju košarkašice, odbojkašice i vaterpolisti, svi u okviru četvrtfinala. Ponovo kajakaši, sad u disciplinika K1 200 i K1 500 metara. Datunašvilija čeka duel sa Alžircem u repasažu. Nastupa i Stevan Andrija Micić.

Nastupi srpskih predstavnika na OI, 4. avgust

Kajak – 2.51, 2.58 i 3.40 – Prvo nastupa Bojan Zdelar u četvrtoj kvalifikacionoj grupi, a oko sedam minuta kasnije i Strahinja Stefanović u petoj, obojica u disciplini K1 200 metara . Posle njih polufinala će pokušati da se domogne i Milica Novaković u K1 500 metara.

Ženska košarka – 3.00 – Košarkašice Srbije se u četvrtfinalu sastaju sa Kinom.

Rvanje – 4.10, 4.30 i 12.30 (potencijalno) – Iako je poražen u prvoj borbi, Datunašvili, reprezentativac Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom, ipak je dobio još jednu šansu. Pošto se njegov protivnik plasirao u finale on će se boriti u repasažu kategorije do 87 kg protiv Alžirca Sid Azare. Ukoliko pobedi Datunašvili će se u borbi za bronzu sastati protiv Hrvata Hukleka i ta borba je zakazana za popodnevni deo programa, peta po redu. Od rvača nastupa i Stevan Andrija Micić u slobodnom stilu. U kategoriji do 57 kg oko on će se boriti u prvom meču protiv domaćeg rvača Takahašija.

Ženska odbojka – 10.00 – Obojkašice Srbije igraju protiv Italije četvrfinalni meč.

Vaterpolo – 11.20 – Vaterpolisti Srbije igraju protiv Italije u četvrfinalu turnira u Tokiju