“Prvi put u životu mogu reći da sam ponosan na sebe”: Ivanišević ušao u tenisku Kuću slavnih

0

Goran Ivanišević je konačno dočekao, sa godinu dana zakašnjenja zbog pandemije, da bude primljen u tenisku Kuću slavnih u Njuportu.

On je sinoć na svečanosti primljen zajedno sa španskom teniserko Končitom Martinez, a njih dvoje čine “generaciju 2020”. Generaciju 2021. čine Lejton Hjuit i devojke iz pokreta “Original 9”, one su se sedamdesetih godina borile za prava teniserki i izhednačavanje nagrada u obe konkurencije.

Trener najboljeg tenisera u istoriji Novaka Đokovića morao je kao i njegovi prethodnici da ispuni jedan uslov za ulazak u Kuću slavnih, a to je osvajanje jednog bar grend slem trofeja, što je on učinio na onom čuvenom Vimbldonu 2001. godine.

“Ovo je ostvarenje snova”, rekao je Ivanišević o ulasku u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.

Osim što je zahvalio svojim teniskim kolegama i navijačima, Ivanišević je spomenuo i svoje roditelje. 

“Dve najvažnije osobe u mojoj karijeri – mama i tata. Dvoje ljudi koji su žrtvovali svoje zdravlje, svoje karijere, svoje vreme i davali mi bezuslovnu ljubav kako bih uspeo. Mama i tata, nema tih riječi kojima bih vam mogao zahvaliti, niti mogu učiniti nešto čime bih vam mogao zahvaliti za sve što ste učinili za mene. Kad bih opet morao proći ovo putovanje, opet bih vas izabrao za mamu i tatu i opet bismo pošli zajedno. Volim vas i hvala vam na svemu”, rekao je Ivanišević pa se zahvalio i svojoj supruzi deci na svemu. 

Na kraju se zahvalio i rodnom gradu Splitu.

“Gradu koji mi je podario najljepše i najsigurnije detinjstvo, gde sam mogao postati teniser kakav sam danas i kakav sam bio. Sve što sam gradio kroz svoju karijeru doneo sam iz tog grada i postao čovek kakav sam danas. Mojoj zemlji. Znate, mi smo mala zemlja velikog srca. Nikad ne prestajemo verovati. Imao sam mnogo uspona i padova, ali nikada nisam prestao verovati. Prvi put u životu mogu reći da sam ponosan na sebe”, rekao je Ivanišević, a preneo je Večernji list.