Privremena 90-dnevna licenca za Huavei „ima malo značenja“ i Huavei je potpuno pripremljen, rekao je generalni direktor kineske kompanije Žen Džengfei u grupnom intervjuu Kineskoj medijskoj grupi.

Žen je rekao da je Huavei zahvalan američkim kompanijama koje su im dale doprinos, a mnogi od njegovih savetnika su iz američkih firmi, kao što je IBM.

„Primili smo kontrolu entiteta od SAD pre godinu dana, ali to nije imalo bliske veze sa američkim kompanijama, krivi su američki političari i njihovi potezi potcenjuju našu snagu“, rekao je Žen.

On je izrazio samopouzdanje u konkurentnost Huaveijeve 5G mreže, navodeći da ona neće biti ugrožena restrikcijama.

On predviđa da drugi učesnici neće moći da dostignu njihov nivo u naredne dve do tri godine.

Prvi čovek Huaveija je istakao da kompanija neće naglo i usko isključiti upotrebu američkih čipova, pozivajući istovremeno na zajednički razvoj tehnologije čipova.

Kaže da je „u mirno vreme“ polovina čipova iz SAD, a ostale prave sami, kao i da Huavei neće biti izolovan od sveta.

„Možemo da napravimo iste čipove kao naši saradnici iz SAD, ali to ne znači da nećemo kupovati američke čipove“, rekao je Žen.

„Treba da učimo od američke tehnologije po pitanju širine i dubine, ali na polju 5G Huavei je u prvom planu i ne može se poreći da postoji veliki jaz između Kine i SAD“, naveo je on.

„Žrtvujemo sebe i naše porodice u težnji za snom da stojimo na vrhu sveta, kome će se pre ili kasnije suprotstaviti SAD“, zaključio je Žen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.