Čovek od gume

Nikola Jokić se plasirao u drugo kolo plej-ofa sa Denver Nagetsima još jednim tripl-dabl učinkom. Eto, govorili su da će da se olupa u plej-ofu, a on igra bolje nego ikada.

Pa ne može baš svakog da uplaši Greg Popović pričom o “ludom Srbinu”.

Čorba

Iz lokalne samouprave Čačka demantovali su vest da će jedno naselje u tom gradu dobiti ime po frontmenu grupe Riblja Čorba, Bori Đorđeviću.

Što je dobra vest. Pre svega za lokalne medije. Nije teško zamisliti tu nepriajtnost kada treba smisliti naslov za vest o pucanju cevi ili izlavanju kanalizacije u naselju koje bi se tako zvalo…

Buba u uhu

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović često je u prošlosti bio tvrdi zagovornik vanrednih izbora.

Ovog puta, međutim, izjavio je da se ”zalaže za proveru legitimiteta vlasti uvek kada se to pitanje često poteže u javnosti”, ali je rekao i da je “pitanje da li su vanredni izbori najbolji put za Srbiju”.

“Da li možemo da dovedemo Folksvagen ako imamo vanredne izbore?”, upitao je Stefanović.

Koliko bismo, onda, tek imali novih fabrika i investicija da prethodnih sedam godina nismo svaki čas imali vanredne izbore?

Poluleteći automobili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom posete Kini izjavio da kineski predsednik Si Đinping, iako kod Kineza nema grljenja i ljubljenja, “više puta izveo nekakav poluzagrljaj, što oni izuzetno retko rade“ i da „to znači da poštuje Srbiju“.

Kinezi to inače ne rade, ali poslaće nam i tehnologiju za poluleteće poluautomobile, kupiće od nas nogu od pola pileta, a možda i pružiti podršku za polurazgraničenje sa Kosovom?

Teatar

Lider Spasa Aleksandar Šapić je rekao da mnogi članovi iz njegovog pokreta šetaju na protestima, ali da njega lično nema, jer ne može da snosi odgovornost za sve što se tamo izgovori i uradi.

Zato ne valja ići ni na fudbalske utakmice (kako gledalac da snosi odgovornost za grešku golmana?) ili ne daj Bože u pozorište. Zamislite da glumac zaboravi tekst, pa ko će snositi toliku odgovornost?

Stadionska groznica

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da će do 2021. godine, u Srbiji biti izgradjeno šest novih fudbalskih stadiona, a  tri će biti potpuno rekonstruisana.

O rekonstrukciji fudbalskih klubova, ovog puta, nije razmatrano. Ako u Srbiji imamo više dobrih pisaca nego dobrih knjiga, zašto ne bismo imali i više dobrih stadiona nego dobrih klubova.

Mladići

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da se sa 72 godine oseća mladim i živahnim i da misli da može lako da pobedi potencijalnog predsedničkog kandidata demokrata 76-godišnjeg Džoa Bajdena.

Možda će moći o tome da porazgovaraju ako ih Berni Sanders u septembru pozove na žurku za 78. rođendan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.