Pregled nedelje: Ne brinite, sad će se Crna Gora odmoriti, idu Srebrenica i godišnjica “Oluje”

0

OSVAJANJE

Srpska napredna stranka bi mogla da dobije pojačanje u vidu premijerke Ane Brnabić.

Ona je rekla je da “2014, 2015. i 2016. godine nije naročito verovala u stranke”, već je verovala u određen sistem vrednosti I da je to “videla u SNS” i da su “oni verovali u nju kad niko drugi nije”.

Ona je, inače, na čelu Vlade Srbije – pozicija sa najviše moći u državi – što mnogi verovatno ne znaju ili su zaboravili, kao nestranačka ličnost.

I tako će naprednjaci ponovo da osvoje vlast.

DANTE

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić je na otvaranju aerodroma “Morava” rekao da smo “prestali da budemo narod iz Danteovog pakla”. A iz čijeg pakla smo sada narod?

Poručio je i da ovaj “Vidovdan obeležavamo ovde i ovo danas jeste novo mesto, jedno od mnogih sa kojih Srbija može u nebo, ali do novih destinacija, ciljeva i rezultata”-

Kako god okreneš, mi na Vidovdan postajemo nebeski narod.

SIMULTANKA

Mediji su se ovih dana bavili pričom o podgoričkoj školi u kojoj je jedna hrvatska devojčica “sprovodila ustaški pir” nad đacima srpske nacionalnosti. Psovala je, kažu, i Vidovdan. I sve bi bilo okej, samo da deca u Podgorici nisu već dvadesetak dana na raspustu.

A i ako se to nije dogodilo kao simbol progona Srba u Crnoj Gori – ubedljivije je ako to rade Hrvati, zar ne? – onda je to samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.

A možda nije loše da se odmorimo malo od Kosova. A sad će godišnjica Srebrenice, pa će i Crna Gora moći da se odmori. Pa ide avgust i godišnjica Oluje…

Mora da smo veliki velemajstori kad igramo ovakve simultanke…

TUMBANJE

Izgleda da će Srbija ipak dobiti novog fudbalskog selektora. Tumbaković posle svega sigurno neće biti u prilici da igra protiv Kosova. A Mladen Krstajić će ponovo postati onaj veseli lik koji je tako uspešno izbacivao lopte iz šesnaesterca i koji mikrofonom barata bolje negó Ivica Dačić.

Početak trenreske karijere, ako je uopšte bude nastavljao, nije baš dobro počeo. Ostaće upamćeno da je bar jednom uspeo da nadmudri protivničkog trenera i to u istorijskim utakmicama protiv Crne Gore.

A ko je tada vodio Crnogorce?

DRAGI GOST

Donald Tramp zbija šale sa Putinom na konferenciji za štampu, srećan je što mu je Angela Merkel prijateljica, ponovo počinje pregovore sa Sijem, pije čaj sa engleskom kraljicom, šeta sa Kimom po Severnoj Koreji…

I posle kažu da je najmanje omiljeni američki predsednik.