Predsednik Vučić nas je uoči otvaranja Koridora 10 pozvao da upoznamo svoju zemlju i saznamo šta ima u Grdelici i Vladičinom Hanu

0
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, uoči otvaranja južnog kraka Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, da je izgradnja te deonice “nauk za budućnost kako da radimo i izbegnemo greške, ali i kako možemo da premostimo sve teškoće i napravimo najlepše rezultate”, prenosi N1.

Vučić je kazao da je završetak južnog kraka Koridora 10 prilika za građane Srbije da bolje upoznaju svoju zemlju. 

“Malo ko zna šta imamo u Grdelici, Vladičinom Hanu, Vranjskoj banji, a sad su nikad bliža i mnoga druga divna mesta. Ovo će biti prilika ne samo za dobar tranzitni saobraćaj, već je južni krak Koridora 10 važan i zbog investitora koji će dolaziti, zbog nižih transportnih troškova ali i zbog samih ljudi, posebno u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu”, kazao je predsednik Srbije.

Koridor 10 je deo panevropskog saobraćajnog koridora koji spaja Salcburg u Austriji sa Velesom u Severnoj Makedoniji, njegova izgradnja je počela 1970. godine, a rokovi za zavšetak radova su više puta pomerani. Radovi na autoputu kroz Grdeličku klisuru su počeli 2013. godine, koštali su oko 400 miliona evra i bili su najzahtevniji jer je na toj deonici više od 30 mostova i dva tunela, od kojih je tunel Manajle najduži u Srbiji.