Pokuševski ulovio Grizlije i jedan Durentov rekord: “Očigledno je da je eksplodirao”

0

Košarkaši Oklahoma Siti Tandera savladali su Memfis Grizlise rezultatom 128:122, a važnu ulogu u toj pobedu imao je Aleksej Pokuševski.

Posle utakmice, trener je za njega imao samo reči hvale.

“Večeras je jako važna bila i uloga Pokuševskog u stvaranju akcija, posebno u petorkama sa nekoliko visokih igrača. Očigledno je da je večeras eksplodirao. Drugačije je izgledao u balonu Razvojne lige u odnosu na utakmicu protiv Dalasa. Sinoć je imao malo poteškoća, ali je večeras odigrao sjajno i mislim da je važno obratiti pažnju na njegov uspon.”

Pokuševski je ubacio 23 poena, uz 10 skokova i pet pogođenih trojki.

Postao je, statistike radi, i najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je na jednom meču zabeležio 20 ili više poena, 10 ili više skokova uz pet ili više postignutih trojki, a ujedno i najmlađi igrač u istoriji Tandera koji je na jednom meču postigao 20 poena.

“Saigrači mi veruju, pričaju sa mnom kada god promašim šut, govore mi da nastavim da igram, a kada imate takve saigrače, sve je dobro. To je sve deo igre. Oni veruju meni i ja njima. Na kraju krajeva moramo da igramo kao tim i dobijamo utakmice, što je naravno najvažnija stvar”, rekao je Pokuševski.