Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić juče je najavio povlačenje sa mesta lidera vladajuće partije i rekao da bi sledeće godine nesumnjivo neko drugi trebalo da vodi SNS.

„Mora čovek da zna kada je vreme da dođe do određenih promena i da zna kada je vreme da sebe ne poistoveti sa državom i da pomisli da je to samo za njega“, rekao je Vučić.

Naprednjaci gotovo jednoglasno odbacuju takvu ideju, podržavajući Vučića da ostane lider SNS.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Srpsku naprednu stranku najbolje vodi Aleksandar Vučić i da, u tom smislu, nema zamenu, te dodao da je moguće da stranka neće izglasati njegovo povlačenje sa čela partije.

„Ako pitate sve članove Predsedništva i Glavnog odbora, svi bi bili protiv toga da Vučić ne bude predsednik stranke“, rekao je Vesić, a preneo B92.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je za njega Vučić predsednik SNS i da ne vidi boljeg od njega.

„Ne samo zbog SNS, već i zbog Srbije. To je dobro za Srbiju, jer je jaka SNS promenila lice Srbije, pomogla da se izborimo sa kriminalom i korupcijom, da zemlja ekonomski napreduje“, rekao je Stefanović za TV Prva.

On je i istakao da nije bio, niti će biti kandidat SNS za lidera te partije.

„Mnogo puta sam to demantovao. Nisam neko ko će biti predsednik SNS, moja politička karijera je vezana za Vučića, ono što radi u potpunosti podržavam i mislim da ne postoji bolji kandidat za to mesto“, rekao je Stefanović.

Aleksandar Vučić je kamen temeljac SNS-a, uživa podršku svakog člana te stranke, koja ne želi da razmatra opciju njegovog odlaska sa mesta predsednika, rekao je potpredsednik naprednjaka Marko Đurić.

„Mi u SNS vidimo predsednika Vučića kao čoveka koji je kamen temeljac naše stranke. On uživa podršku svakog člana i ne želim da razmišljam u drugom pravcu, osim da nastavimo zajedno da se borimo i da radimo ono što smo radili od 2008. godine“, rekao je Đurić, a preneo Blic.

Zorana Mihajlović, Marija Obradović, Jadranka Joksimović, Miloš Vučević i Aleksandar Jovičić ne podržavaju Vučića u ideju odlaska sa mesta lidera SNS o čemu su govorili za Kurir.

Potpredsednica i ministarka u Vladi Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je Vučić sinonim za SNS i da se ne slaže sa idejom o liderskim promenama.

„U pitanju je vrlo jednostavna politička matematika: SNS danas i sutra jednako Aleksandar Vučić. Bez Vučića nema ovakvog SNS i trenutno ne vidim nikog ko bi mogao da vodi stranku“, rekla je Zorana Mihajlović.

Ministarka bez portfelja zadužena za EU integracije Jadranka Joksimović izjavila je da SNS najveći deo svog identiteta i uspeha ostvario zahvaljujući liderstvu i vizionarstvu Aleksandra Vučića i istakla da lično želi da ga i dalje gleda na tom mestu.

„Kapitena pobedničkog tima“ i „najboljeg igrača na terenu“, kako je rekao, ne bi menjao ni Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

„Verujem da će Vučić nastaviti da vodi SNS“, rekao je Vučević.

Za predsednika Gradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića je pitanje da li bi zadržao člansku kartu SNS-a u slučaju da do skupštine stranke, Vučić ne promeni odluku.

„U SNS sam ušao zbog Aleksandra Vučića i njegove politike“, rekao je on.

Potpredsednica SNS Marija Obradović rekla je da će pokušati da ubedi Vučića da ostane na čelu stranke i da joj se ideja o njegovom povlačenju uopšte ne dopada.

„Budem li neuspešna u tome, verujem da će njegov naslednik imati Vučićevu snažnu podršku u svakodnevnom radu, u svakom smislu te reči“, rekla je Marija Obradović.

Slično je izjavio i Vučić, rekavši da će pokušati da pomogne pobedi SNS na parlamentarnim izborima koji su najavljeni na proleće 2020. godine.

„Mislim da je to najbolja politička stranka, pokušaću da pomognem da pobedi na parlamentarnim izborima“, rekao je Vučić.

Skupštine Srpske napredne stranke na kojoj bi Vučić i konačno trebalo da donese odluku o svojoj daljoj ulozi u SNS očekuje se u decembru, a kao njegove moguće naslednike pojedini mediji naveli su gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i premijerku Anu Brnabić koja bi tek trebalo da potpiše člansku kartu SNS, o čemu su ona i Vučić nedavno i govorili za medije.

Komentara

 1. Mile
  9. jula 2019. 13:26

  Sad krecu vapaji I telegrami podrske.Vucicu ostani.

  1. Корнаковић Врбивоје
   9. jula 2019. 21:06

   Ма не верујем !!!

 2. PREDIZBORNA PREDSTAVA SNS-OVACA
  9. jula 2019. 13:45

  Sve je to predizborna predstava SNS-ovaca jer ne zaboravite da imitira Đukanovića, a Đukanović opstaje na vlasti udovoljavajući svim uslovima SAD, NATO i EU.

 3. Saparmurat Niyazov
  9. jula 2019. 14:39

  nesto mi je ta metodologija poznata....

 4. Predrag m.
  9. jula 2019. 15:09

  Glumataranje i manipulisanje sa gradjanima se nastavlja i na taj nači se izbegava suočavanje sa nizom sistemskih i egzistencijalnih problema.

 5. Paja
  9. jula 2019. 16:50

  Glumatanje i prenemagenje oholog i prepotentnog Manipulatora. Vidjeno i ocekivano. Mada,nicija nije gorela do zore,pa nece ni njegova policicka karijera . A onda ce se sabrati utisci i videti cemo kakvo ce mu mesto ostati u Istoriji Srbije. Ubedjen sam - tamno.

 6. Mile
  9. jula 2019. 20:15

  Sada će on kao da želi da ode, a onda će oni kao da ga mole da ostane, pa će ipak ostati... Do robije...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.