Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je uprkos crnogorskoj kampanji protiv Srbije, srpskog naroda i njega lično, spreman i sada, kao i inače, da ugosti u Beogradu Mila Đukanovića kako bi razgovarali, umesto da se stvaraju problemi i tenzije.

„Važno je da izgrađujemo normalne odnose, pristojne odnose, a da očekujete preveliku ljubav niti ima potrebe, niti razloga za tim“, rekao je Vučić gostujući na O2 TV.

Vučić je tako odgovorio na komentar novinara da se u poslednje vreme govori o nikad lošijem položaju Srba u Crnoj Gori, da je bio slučaj verbalnog i fizičkog napada na srpsku decu u osnovnoj školi u Crnoj Gori, zatim da je Crna Gora bila inicijator da Kosovo učestvuje na Evroviziji, kao i da on, Vučić, nikad nije bio u zvaničnoj poseti Crnoj Gori.

Nadao se, kaže, da će Podgorica drugačije da se ponaša posle izjave premijera Duška Markovića da će voditi računa i o interesima Srbije, ne samo o interesima Kosova.

„Posle toga, međutim, nikada se nije dogodilo da budu uzdržani bilo gde i po bilo kom pitanju, a samo smo ih to molili – da Srbija ne bude lošije tretirana od „nezavisnog Kosova“. To govori o njihovom odnosu prema nama“, naveo je predsednik.

Podsetio je da je zatim zamolio ljude u Crnoj Gori da razmotre usvajanje zakona koji je usmeren na otimanje crkvene imovine, ali da su usledile salve ličnih uvreda.

Vučić je naglasio da je video da mediji u Crnoj Gori vode kampanju protiv Srbije, srpskog naroda i njega, ali i da su naši domaći mediji to krili.

Predsednik je istakao da Srbija treba sa Crnom Gorom da ima normalne odnose i da je to u interesu Srba koji tamo žive, a kojih je 28,7 odsto.

Kaže da je razgovarao na Vidovdan i sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori kako bi se razmotrilo na koji način Srbija može da pomogne i finansira projekte u Crnoj Gori, kao što to čini i u Republici Srpskoj i u BiH.

Predsednik navodi da bi Srbija trebalo i sa Crnom Gorom da pokuša da ima zajednički granični prelaz, kao što će to uraditi sa Severnom Makedonijom i BiH.

Vučić je istakao da zbog svega toga nije hteo da diže galamu, niti uvredama da odgovara na ono što je stizalo iz Podgorice i ponovio da je važno da sa Crnom Gorom imamo normalne odnose, prenosi Tanjug.

Komentar(1)

  1. LJUBAV NE ZNA ZA OGRANIČENOST ONIH KOJI SE VOLE
    30. јун 2019. 13:58

    re: “Nema razloga očekivati preveliku ljubav” Kad dvoje oponašaju jedno drugog to znači da su zaljubljeni!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.