Pojašnjenje premijerke o nošenju maski: Obavezne su samo u zatvorenom, preporučuju se na otvorenom…

2
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

Iz Kabineta predsednice Vlade Ane Brnabić stiglo je pojašnjenje mera Kriznog štaba – obavezno je nošenje maski u zatvorenom prostoru, a preporuka je da ih građani nose i na otvorenom.

Ranije danas, posle sednice Kriznog štaba, članica tog tela i epidemiolog Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je mera nošenja maski na otvorenom – obavezujuća.

“Maske treba da nosimo svi stalno, uključujući i otvoren prostor. To je mera koja je efikasna i treba da je se pridržavamo. Ta mera je obavezujuća”, rekla je Kisić Tepavčević.

U potonjoj izjavi za Tanjug Darija Kisić Tepavčević precizirala je da je nošenje maski na otvorenom ipak preporuka Kriznog štaba, a ne obaveza.

Kisić je dodala da su maske obavezne svuda, kao što je i rekla ranije danas nakon sednice Kriznog štaba, ali ne i na otvorenom.

“Maske na otvorenom ostaju preporuka”, ponovila je Kisić.

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 zasedao je danas zbog povećanja broja zaraženih koji je poslednja dva dana premašio 200.

Krizni štab je doneo odluke da se lokalnim samoupravama zabrani izdavanje posebnih dozvola za okupljanje više od 30 osoba, da će ugositetljski objekti biti u obavezi da obezbede redara koji će kontrolisati poštovanje mera, kao i da Arena ponovo postaje kovid bolnica.

Danas u 15 časova biće održana konferencija za medije Kriznog štaba.

2 KOMENTARA

  1. Малтретираћете овај народ до последње маске, док истовремено у њу може да се уђе (осим грађана: Северне Македоније, Бугарске, Румуније и Хрватске, којима је потребан ПЦР тест), као на ливаду ! Значи, са свих оних дестинација, где се данас броје “црни” рекорди. И то је у реду, а овдашњем народу се прети ! Ко сте бре ви ?

    • Чудите се и дан данас што ЕУ не стави Србију на “зелену” листу, а где је вама та ЕУ на “црвеној” листи ?

Comments are closed.