Podržali je Rijana, Kim Kardašijan…: Maloletnica osuđena za ubistvo je na slobodi posle 15 godina zatvora

0
Foto: Tanjug-AP

Sintija Braun, osuđena na 51 godinu zatvora zbog ubistva muškarca koji joj je platio za seks kada je imala 16 godina, puštena je na slobodu.

Braun, čija priča je bila inspiracija za dokumentarce i podršku poznatih, puštena je iz zatvora u Tenesiju posle 15 godina provedenih iza rešetaka.

Braun je majka napustila kada je bila beba i data je na usvajanje. Od doma je pobegla 2004, kada je imala 16 godina. Bila je beskućnik kada je upoznala lokalnog makroa Gariona Mek Glotena, koji ju je prisilio da počne da se bavi prostitucijom.

Jedne večeri, pokupio ju je Džoni Mičel Alen (43) i odveo u svoj stan kako bi imali seks u zamenu za novac. Braun tvrdi da je bila uplašena, i da je u jednom trenutku verovala da će je Alen ubiti. Tada ga je upucala u glavu i pobegla sa 172 dolara iz njegovog novčanika i u njegovim kolima, koje je kasnije ostavila.

Ubrzo je uhapšena i osuđena na 51 godinu zatvora. To bi značilo da bi se posle 51 godine ponovo razmatrao njen predmet, kada bi mogla da joj se produži kazna. Njen slučaj je ponovo otvoren, kada je kazna preinačena na 15 godina.

U januaru je guverner Tenesija pomilovao.

Neki od poznatih koji su se zalagali za njeno oslobađanje su Rijana, Alisa Milano i Kim Kardašijan. Kako navode mediji, njen slučaj je jedan od mnogih koji ukazuju na to da je pravnom sistemu potrebna reforma.