Počelo snimanje filma „Leto kada sam naučila da letim“ Radivoja Raše Andrića

0

Danas je, na bazenu SC ‘’Milan Gale Muškatirović’’ u Beogradu, počelo snimanje novog filma Radivoja Raše Andrića „Leto kada sam naučila da letim“. Ova porodična komedija, koja prati morske avanture dvanaestogodišnje devojčice, snima se prema istoimenom romanu poznate spisateljice za decu i mlade Jasminke Petrović, a publici donosi optimističnu i toplu filmsku priču u režiji jednog od omiljenih domaćih autora.

Emotivna priča prati devojčicu Sofiju tokom njenog letovanja sa bakom na Hvaru. Naizgled dosadno letovanje upotpuniće nova prijateljstva, prvi poljubac, pomirenje sa otuđenom porodicom, a raspust će pretvoriti u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.  U glavnoj ulozi pojavljuje se Klara Hrvanović dok će joj podršku pružiti poznata imena – Olga Odanović i Žarko Laušević.

“Moja dosadašnja ostvarenja bavila su se mladim ljudima koji odbijaju da odrastu, međutim u centru pažnje ove priče je devojčica koja želi što pre da zakorači u svet odraslih. Potpuno novi ugao, kao i činjenica da je ovo pre svega dečiji film za mene predstavlja izazov kome se izuzetno radujem”, izjavio je Raša Andrić – reditelj  koji je stekao kultni status filmovima “Kad porastem biću kengur”, “Munje”, kao i “Tri palme za dve bitange i ribicu”. On je ovim povodom dodao: “Iako je ovo film namenjen pre svega deci, u mom rediteljskom pristupu neće se osetiti podilaženje. Kroz osećanje spoznaje, sreće a ponekad i “tuge” gradim glavni lik Sofije i priču oko nje. To su neprocenjivi trenuci odrastanja i očekivanja kroz koje smo svi prošli a danas prolaze neki novi klinci.”