Počela onlajn prijava za vakcinaciju protiv koronavirusa

  1
  Profimedia

  (Beta) – Prijava za vakcinisanje protiv korona virusa za gradjane od danas je moguća na portalu E-uprave: https://euprava.gov.rs/usluge/6224 .

  Da bi se popunio upitnik potrebno je kliknuti na obeleženo polje “Pokreni uslugu”, nakon čega se otvara formular koji treba popuniti i uneti tražene podatke.

  Kako se navodi da na portalu E-uprave, gradjani mogu da odaberu bilo koju vakcinu protiv korona virusa koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva, ili željenog proizvodjača vakcine, jednog ili više njih.

  O terminu i mestu vakcinacije gradjani će biti obaveštavani putem imejla ili SMS poruke, a upitnik se može popuniti i za članove porodice.

  Kako je juče najavila premijerka Ana Brnabić, Srbija u ovom trenutku ima dogovore sa različitim proizvodjačima za ukupno osam miliona vakcina protiv korona virusa, odnosno za vakcinisanje četiri miliona ljudi, s obzirom na to da su za vakcinisanje potrebne dve doze.

  1 KOMENTAR

  1. Sve je ovo lepo,ali po meni je problem za koju vakcinu da se opredelim.Sto rece pre neki dan jedan epidemiolog,kojoj strani sveta si naklonjen.Po meni bi onda to bila ruska,ne zato sto sam naklonjena toj strani sveta,nego sto verujem u njihovu alternativnu medicinu,a u kuci imam i ruski aparat za preciscavanje vazduha,alergena i duvanskog dima,koji se odlicno pokazao i u vreme korone,a posebno kad je napolju vazduh zagadjen.

  Comments are closed.