Plenković demantuje šefa NATO-a: “Letelica bila naoružana. Ima jako puno konfuzije”

1
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

(Beta) – Premijer Hrvatske Andrej Plenković demantovao je danas u Zagrebu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga koji je rekao da bespilotna letelica koja se srušila na glavni hrvatski grad nije bila naoružana.

“Nije bila ‘unarmed’ (nenaoružana), nego je bila naoružana”, rekao je Plenković na konferenciji za novinare u Zagrebu i kao dokaz pokazao novinarima fotografije koje, kako je naveo, pokazuju tragove bombe, odnosno ekspoloziva koji je pronađen.

On je rekao da se sada zna da je bespilotna letelica sovjetske proizvodnje, koja se u četrvtak uveče srušila u Zagrebu, bila naoružana.

“Ta je letelica, s obzirom da ima jako puno konfuzije moramo rasterivati i otklanjati sve moguće netačne informacije, bila naoružana”, naglasio je premijer Hrvatske rekavši da je fotografije pokazao da bi se videlo da postoje delovi bombe.

Hrvatski premijer je ponovio da je u toku istraga i da se pokušava utvrdili koja je bomba u pitanju.

On je naglasio da je važno utvrditi i “kako je i zašto ta letelica došla u Zagreb, je li to bila greška, sabotaža ili je bilo neke namere”.

“Još jednom ću konstatovati da je u ovako ogromnom, ozbiljnom incidentu i jasnoj pretnji za našu sigurnost, niko nije poginuo i niko nije čak ni ranjen”, rekao je Plenković.

On je dodao i da je pad letelice na zemlju umesto na asfalt, po mišljenju stručnjaka, doveo do toga da su tragovi eksplozije manji nego da je udarila u tvrdu podlogu.

Predsednik Zoran Milanović juče nije želeo da odgovara na pitanja novinara je li u bespilotnoj letelici bila aviobomba koja je eksplodirala, kako to navode premijer i ministar odbrane ili je reč o bombi za samouništenje, što je u medijima utvrdilo više vojnih stručnjaka.

On je rekao da je “ministar rekao šta je rekao” i pozvao premijera da ga “primiri”.

“Ne mogu odgovarati za nekompetentnost, neznanje i neinteligenciju određenih ljudi”, naveo je Milanović.
Hrvatski predsednik je ocenio da je “pitanje bombe teoretsko pitanje i stvar je istrage”.

1 KOMENTAR

  1. Premijer Hrvatske Andrej Plenković se malo zaigrao. Zaboravio je na kojoj je strani. NATO ima potrebu da laže da jedna članica nije napadnuta da nebi ušli u konflikt. Plenković tvrdi da su napadnuti i da NATO mora da reaguje i uđe u rat (to mu se sviđa i oseća se jako važan).
    Problem je što je dron došao iz Ukrajine i NATO bi trebalo da bombarduje Ukrajinu!!!
    Tako da političar nema pojma ni gde se nalazi ni šta priča.

Comments are closed.