Platforma za ženski fudbal najbolje rešenje prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa

  0

  Startap Sportifico pobednik je prvog Colosseum Sports Tech Serbia programa namenjenog startapima koji razvijaju inovacije u oblasti sporta, a koji Naučno tehnološki park Beograd realizuje u saradnji sa izraelskim Colosseum Sport. Izborom za najbolji tim Sportifico je osvojio studijsko putovanje u Izrael i priliku da se poveže i radi sa vodećim svetskim ekspertima na daljem razvoju svog tehnološkog rešenja.

  Sportifico je platforma za ženski fudbal koja omogućava fudbalerkama da ostvare svoj tržišni potencijal.

  – Danas je Sportifico sinonim za ženski fudbal u regionu, a cilj je da postanemo sinonim za ženski sport uopšte. Naša najveća snaga jeste što dolazimo sa samog tržišta, osetili smo problem na svojoj koži i zato smo mi pravi tim koji će omogućiti fudbalerkama da dobiju pažnju koju zaslužuju. Testirali smo svoje hipoteze na domaćem tržištu, potvrdili koncept i sada smo spremni za globalno tržište, u čemu će nam ova nagrada i program pomoći – rekla je Ruža Ilić, deo Sportifico tima.

  Colosseum Sports Tech Serbia je jedinstveni petomesečni program podrške inovacijama u sportu, koji ima za cilj da poveže relevantne igrače u sport-tech industriji i obezbedi podršku startapima u ranoj fazi razvoja. U prvom Colosseum Bootcamp-u učestvovalo je 10 timova koji su u prethodnih 5 meseci radili sa više od 40 konsultanata i mentora na razvoju svoje poslovne ideje, a njih 6 koji su pokazali najveći potencijal  prezentovalo je svoje ideje na završnom događaju u Naučno-tehnološkom parku Beograd. O najboljem među njima odlučio je stručni žiri, sastavljen od vrhunskih svetskih serijskih preduzetnika i predstavnika investicionih fondova.

  Vrednost sport-tech industrije u 2018. godini procenjena je na 8,9 milijardi USD sa projekcijama da će se u narednih pet godina utrostručiti. Podrškom razvoju inovacija i startap ekosistema u ovoj oblasti Srbija ima šansu da se, osim kao uspešna sportska nacija, pozicionira i kao jedan od lidera u razvoju i primeni sportskih tehnoloških rešenja globalno.