Piksi: “Ništa se ne bi promenilo ni da je ostalo nerešeno. Srbija treba da slavi noćas”

0
Beta/(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

Selektor Srbije Dragan Stojković izneo je utiske posle plasmana na Svetsko prvenstvo. Srbija je pobedila Portugal 2:1 u Lisabonu i otišla u Katar.

Na stadionu Benfike Portugal je poveo u drugom minutu golom Renata Sančesa, a izjednačio je Dušan Tadić u 33. minutu. Pobedonosni gol postigao je Aleksandar Mitrović u 90. minutu.

Stojković je bio veoma zadovoljan posle utakmice.

“Upravo tako, mislim da smo potpuno po onom što smo prikazali zaslužili da pobedimo. Momci su odigrali takmičarsku utakmicu sa dubokim uverenjem da možemo da dobijemo, bez obzira što smo igrali protiv jedne sjajne selekcije. Ovo je veliki uspeh za Srbiju i srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke”, rekao je on i dodao:

“Mi smo govorili od početka da će utakmica u Lisabonu biti finale, to se i desilo. Znalo se da nas samo taj rezultat vodi na željeno mesto. Mentalna snaga, zrelost, ponašanje, požrtvovanost, poštovanje svih principa koje sam tražio… To je sve donelo da Srbija večeras treba da bude ponosna. Ništa se ne bi promenilo ni da je ostalo nerešeno. Zaslužuju čestitke i Srbija treba da slavi noćas”, prenosi B92.

Na konstataciju da je Mitrović, koji je dao gol u 90. minutu, bio na klupi u toku prvog pluvremena, kaže:

“E, pa sad, ne znam šta da kažem. Moj posao je da osmislim, da im prenesem, da ih ubedim da mogu, sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se završilo. Sa taktičke strane smo odradili posao i objasnili igračima šta treba da rade na terenu. Prelepa igra i zaista smo verovali u to, ja sam stalno govorio da niko od protivnika nema krila da leti, to je igra 10 na 10 na terenu, pokazali smo veliko srce, veliku volju i motivaciju. Vratilo se onako kako treba. Ovo je velika stvar. Juče su me pitali na koferenciji od 84, tradicije postoje da bi se rušile. Posle 37 godina srušili smo tradiciju i ostvarili veliku pobedu”, rekao je i zaključio:

“Nemamo limit, mi ćemo posle ovoga analizirati sve, a sve što smo uradili uradili smo perfektno. Pokazali smo na kraju da smo mi bolji. Videćemo za kasnije. Imamo potencijal za mnogo veće stvari”, zaključio je Stojković.