Pet trikova kako da unapredite svaki outfit

0

S vremena na vreme poželimo da “osvežimo” odnosno unapredimo svoje outfite, međutim, kupovina potpuno novog ormara često nije isplativa, a gotovo svaka krpica može dosaditi mnogo brže, ukoliko je uvek nosite na isti način.

Ipak, ukoliko malo pokrenete maštu, i izmenite određene detalje na koje do sada možda niste obraćali pažnju, odeća koju svakodnevno nosite može dobiti potpuno novi izgled.

U nastavku teksta ćemo vam predočiti i kako to da uradite!

#1 Promena obuće transformiše vaš stajling

Uz farmerke nosite patike, uz letnju haljinu sandale, uz svečanu kombinaciju salonke, ili neke druge ženske cipele itd… Verujemo da uz svaki odevni komad imate već unapred predodređeno šta ćete obuti.

Međutim, ukoliko samo na trenutak zastanete, i pokušate da promenite ploču, odnosno spojite “nespojivo”, vaša odevna kombinacija bi mogla da izgleda potpuno drugačije.

Primera radi, sve je veći trend da se uz lepršave haljine nose sportske patike. Osim toga, sve češće se mogu videti i satenske strukirane haljine, sa elegantnim padom, koje žene nose uz sportske patike i sako.

Kada poželite da obujete visoke potpetice to možete uraditi i kada nosite džins, a istražite i druge modele cipela koje možda do sada niste imali prilike da nosite, koje bi potpuno transformisale izgled odeće koju trenutno posedujete. Obuću možete kupiti online, na sajtovima poput idealno.ba.

#2 Promenite nakit koji svakodnevno nosite

Bez obzira na to koliko đinđuva, vrednih komada i drugih komada nakita, jedna žena poseduje, obično se uvek vraća dobro poznatoj kombinaciji koju nosi iz dana u dan. To je obično jedan par minđuša, ogrlica koju ne skida, prsten koji ima sentimentalnu vrednost, i sat koji iz dana u dan stavlja na ruku.

Da li se prepoznajete u ovom opisu? Ako je vaš odgovor da, onda predlažemo da razbijete poznate rutine, i obratite malo više pažnje na kombinovanje nakita. Kada odlučite šta ćete da obučete, zavirite u svoj kutak sa nakitom i pogledajte koji komad bi mogao da oplemeni vašu kombinaciju, šta bi to moglo da joj da novi sjaj i da je istakne na drugačiji način.

Umesto standardne ogrlice, stavite neku raskošniju, a ukoliko podignete kosu ne zaboravite da stavite minđuše.

#3 Neka vaša frizura prati vašu odevnu kombinaciju

Frizura se ne pravi samo kada su prilike posebne, vaša kosa može pratiti vašu odevnu kombinaciju. U odnosu na to šta ste obukli, razmislite da li bi bilo bolje da podignete kosu, da je ukovrdžate, ili ispravite, odnosno razmislite da li bi trebalo da napravite valove ukoliko želite da postignete nežan i romantičan izgled.

Za dame koje imaju dugu i negovanu kosu svaka promena frizure može biti značajna i vidna, što će izrazito doprineti stajlingu koji nosi. Ukoliko se pitate kako da uklopite frizuru sa outfitom možete pronaći inspiraciju na različitim sajtovima.

#4 Kombinujte zimske i letnje komade garderobe

Verujemo da ovo ne zvuči obećavajuće, ali pre nego što odbacite ovaj savet, objasnićemo na šta se odnosi. Naime, poznato je da pre svake sezone menjamo raspored u ormaru, i dajemo prednost garderobi koja je aktuelna za tu sezonu.

Ipak, postoje komadi odeće koji se mogu nositi tokom obe sezone, a zapravo je sve stvar kreativnosti i dovitljivosti. Naime, teksas suknja je obično rezervisana za leto, međutim, uz čarape sa zanmljivim radom, i jednostavnim džemperom može biti pun pogodak i tokom zimske sezone.

Dalje, pamučne haljine na bretele možete nositi i uz kožnu jaknu, a možete ih obući i preko haljine na duge rukave, što je već par sezona apsolutni trend.

Inspiraciju za mnoge ovakve kombinacije možete pronaći na Instagramu, ali i na Tik Toku, koji ima kratke forme videa gde mnoge dame od stila pokazuju zanimljive modne trikove.

#5 Aksesoari su neprevaziđeni za transformaciju stajlinga

Da li praktikujete nošenje šešira? Da li znate da postoje modeli koji sjajno stoje i leti i zimi? Nosite li kaiševe? Da li imate običaj da zavežete maramu oko vrata?

Ako su vaši odgovori na ova pitanja negativni, možda biste mogli da razmišljate u ovom pravcu sledeći put kada osetite potrebu da osvežite svoj stajling. Ukoliko niste od onih koji kupuju i nose aksesoare, verujemo da makar nosite tašne, a upravo sa njima možete unaprediti i osvežiti svoje outfite.

Nadamo se da su se neki od navedenih saveta izdvojili kao korisni, te da ćete uspešno osvežiti svoje odevne kombinacije.