Partizan doveo pojačanje pomoću Instagrama: Nije važno koja je društvena mreža, ako lovi dobre igrače…

0
Profimedia

Danas se i društvene mreže koriste za angažman pojačanja. To nam je, kako piše Mozzart sport pokazao slučaj dolaska Bibrasa Natha u Partizan.

Naime, društvena mreža Instagram poslužila je kao inicijalna kapisla da se crno-beli uopšte zainteresuju za kapitena reprezentacije Izraela.

Sve je počelo krajem juna tokom boravka ekipe na Pohorju, kada je inicijator priče o njegovom dolasku bio Zoran Bambi Tošić, koji je sa njim i igrao u CSKA iz Moskve.

”Ne mogu tačno da se setim da li sam prvo pročitao na internetu ili mi je neko rekao da je Bibras Natho slobodan igrač, ali sam siguran da sam odmah zatim na Instagramu video da trenira individualno, da traži klub posle razlaza sa Olimpijakosom. Sve se događalo tokom naših priprema u Sloveniji. Sinula mi je ideja: Zašto ne bismo pokušali?“, ispričao je Tošić. On je, na kraju bio ključni čovek u uspostavljanju kontakta, mesec i po kasnije rezultiranog potpisivanjem trogodišnjeg ugovora sa Partizanom.

Od ideje do realizacije, umeju da kažu rukovodioci, dug je put.

”Po okončanju narednog treninga prišao sam saradnicima Sava Miloševića, Milanu Đuričiću i Nenadu Cvetkoviću, upitao ih imaju li minut, dva da im nešto predočim. Rekoh:  ’Čujem da tražimo zadnjeg veznog i mislim da mogu da pomognem’. Preporučio sam Natha, iz razloga što je dostupan, plus znajući njegove kvalitete pošto smo zajedno vojevali u Moskvi. Naravno da su znali o kome je reč, još kad su pogledali video materijal rekli su: ’To je to, možeš li da nas spojiš sa njim?’ Prosledio sam im kontakt agenta za kog se tek kasnije ispostavilo da je iz mog Zrenjanina i tako je sve počelo”.