Miloš Biković, prvi put za srpske medije posle skandala sa HBO i „White Lotus“, o svojoj odluci, karijeri, Zapadu, Rusiji, odlascima, Fondaciji, Titu…

***

Najavljeno je snimanje novog nastavka serije „Senke nad Balkanom“, ti ćeš glumiti Josipa Broza Tita. Rođen si osam godina posle njegove smrti, čitavo to vreme je verovatno za tebe davni prošli svet. Ali kakva je tvoja percepcija Tita?

Veoma kontroverzna ličnost. Ozbiljan igrač. Saznati istinu o njemu je teško jer se treba probiti kroz naslage prašine propagande. Mislim da su ljudi koji su znali istinu o njemu, uglavnom završili život pre vremena. Možda „rukopisi ne gore“ ali dokumenta gore, i te kako. Tito će u „Senkama“ sigurno biti više rezultat mašte autora nego rekonstrukcija realne ličnosti, i zasada ću se više fokusirati na taj konstrukt-lik, scenarističko viđenje Tita, nego na Tita kao istorijsku ličnost.

Dok ne dođu na red „Senke“, u Rusiji trenutno snimaš dva velika projekta, skoro da nemaš slobodan dan, i ovaj razgovor je bilo skoro nemoguće organizovati.

„Crvena svila“ je rusko-kineski film sa Srbinom u glavnoj ulozi. Mešavina „Ubistva u Orient Expressu“ i „Velike pljačke voza“ sa stilistikom i filmskim jezikom koji podsećaju na filmove Gaja Ričija. Film snimamo u Rusiji i Kini. Tek što sam savladao ruski, sad mi na ruskom objašnjavaju kineski… svakako zanimljiv poduhvat, nadam se i zanimljiv film kao rezultat. Posle toga počinje snimanje filma „Rađanje imperije“; o tom filmu mogu da kažem da će biti istorijski spektakl o Petru Velikom i knezu Menjšikovu. Konji, bitke, tvrđave, topovi, kostimi itd… video sam skice, biće epohalno.

U najavi je treći i poslednji film franšize „Sluga“, zatim treći i poslednji film sage „Južni vetar“.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 16. MAJA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

NEDELJNIK #644

NEDELJNIK #644

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.