Otvoren Banja Luka Fest: Veličanstveni koncert Stefana Milenkovića, vatromet i brojne zvanice obeležile početak novog regionalnog festivala

0
Foto: Aleksandar Čavić i Vedran Ševčuk

Banja Luka je od utorka, 6. jula bogatija za jedan od najvećih regionalnih festivala, koji je otvoren koncertom svetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića. Otvaranje je pratio dolazak uglednih zvanica na crveni tepih na tvrđavi Kastel. Među zvanicama su posebnu pažnju dobile voditeljka Marija Kilibarda i muzička umetnica Jelena Tomašević, kao i frotnmen grupe Piloti, kompozitor i producent Zoran Kiki Lesendrić, koji su iz prvog reda pratili koncert svetski poznatog virtuoza.  Koncert je zavšen ovacijama i vatrometom, a organizatori najavljuju još četiri velika koncerta do kraja ovogodišnjeg festivala.

Foto: Aleksandar Čavić i Vedran Ševčuk

Svečanu ceremoniju otvaranja, obeležio je koncert Stefana Milenkovića i kamernog orkestra “Camerata” iz Novog Sada. Gudački orkestar predvođen maestrom Milenkoviće otvorio je “Banja Luka Fest” premijernim izvođenjem jednog od najbrilijantnijih dela 20. veka – “Carmina Burana” Carla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić. Maestro na violoni izvodio je dela Sindinga, Gershwina, Piazzolle i grupe Queen.

Foto: Aleksandar Čavić i Vedran Ševčuk

Osim fantastičnog line up-a, festival će zasigurno biti upamćen po izuzetno visokom nivou produkcije događaja, na posebno upečatljivoj festivalskoj lokaciji, banjalučkoj tvrđavi Kastel. Kamene zidine tvrđave Kastel prigrliće veličanstvenu koncertnu dvoranu na otvorenom, sa namenskom platformom sa sedećim mestima, zbog čega festival s pravom nosi slogan “Mesto dobrih susreta”.

Foto: Aleksandar Čavić i Vedran Ševčuk

Večeras će koncert održati Zvonko Bogdan, potom slede nastupi Amire Medunjanina 8. jula, Radeta Šerbedžije 10. Jula, a posebno veliko interesovanje vlada za koncertom portugalske fado dive Marize koji će se dogoditi u petak 9. jula. Do kraja festivala brojne zvezde posetiće Banja Luku i uživaće u gradu na Vrbasu.

https://www.instagram.com/p/CQ_xz9mhzgv/?utm_medium=copy_link