Ona komunistička izolacija na Golom otoku je bila gadna, ovo sad nije ništa: Legendarni Vlasta Velisavljević o karantinu

2
Foto: Screenshot Youtube

“Ovo nije najstrašnije, gadna je ona komunistička izolacija na Golom otoku. To je bila izolacija, ovo sada nije ništa”, rekao je za Večernje novosti doajen srpskog glumišta Vlasta Velisavljević, kojem je novim merama Vlade Srbije strogo zabranjeno da izlazi napolje.

“Mnogo čitam, gledam televiziju, radim nešto i na terasi oko cveća. Zanimam se, nije mi dosadno. Imam i veliku, baš veliku, podršku svojih kolega iz Jugoslovenskog dramskog. Upravnica Tamara Vučković me je zvala da pita da li mi treba nešto, zvali su i drugi”, rekao je Novostima Velisavljević.

Na pitanje da li je u komunikaciji sa onima koji su u istoj situaciji kao on, Velisaljević kaže:

“Ja se nikad nisam mnogo družio sa vršnjacima. Oni su svi otišli, ‘bez pozdrava’, i ostavili me, eto, samog sada… Do odlaska Mrguda (glumca Miodraga Radovanovića), družio sam se s njim, o Đuzi da ne pričam. I sa mlađima sam rado provodio vreme, posebno sa Glogovcem. Imam mnogo uspomena i ako ih samo pretresem, odmah osetim da, nekako, nisam džabe živeo. Vraćam se u ove dane tim sećanjima, radujući se i što mi se javljaju mlade kolege sa pitanjem mogu li nešto za mene da učine, da mi pomognu”, rekao je Velisavljević za Novosti.

2 KOMENTARA

  1. Izolacija na Golom otoku je primenjivana na članovima KPJ koji su se u vreme rezolucije IB izjasnili za Staljina. Znači primenjene su mere na moguću “petu kolonu” u redovima KPJ. Svako ko je revdirao svoj stav i priznao da je on bio pogrešan, puštan je kući. Sadašnja izolacija je zdravstvena mera da bi se spasla ugrožena grupa od zaraze. Tim spašavanjem umanjuje se obim epidemije i broj obolelih. Čemu potreba porediti stvari koje nemaju nikakve veze jedne sa drugom. Porediti babe i žabe. Sadašnja izolacija nije ničiji hir, već nužna sanitarna mera. Zar je zlo boraviti u svom domu?

Comments are closed.