Članovi grupe „Pravda za Davida“ okupili su se danas pred Okružnim javnim tuzilaštvom Banjaluka, gde su pozvali nadležne da slučaj „David Dragičević“ prebace na nivo Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jer od postupajućeg organa više ne očekuju ništa, preneo je N1.

Oni traže i sankcionisanje dosadašnjih tužilaca i istražnih organa i pitaju i šta je sa istragom protiv policajaca koji su bacili „Davidov donji veš“.

Ozren Perduv iz „Pravde za Davida“ kazao je da već 600 dana pitaju „ko je ubio Davida“.

„Prvog dana smo pitali ko je ubio Davida, 600. dan pitamo isto, ali druga pitanja. A to je ko je ubio Davida, a ko zataškava slučaj? I zašto se slučaj Davida Dragičevića pretvara u slučaj Davora Dragičevića, Suzane Radanović?“, istakao je Perduv.

Perduv je dodao i da očekuje pritisak javnosti.

„Protiv tužioca Dalibora Vreće vodi se disciplinski postupak pred VSTS-om zbog ozbiljnih prestupa koje je radio prošlih godina. Nadamo se da će pritisak javnosti doprineti da sa Vrećom bude kao i sa Sašom Labotićem“, rekao je on.

Perduv je naveo i da je glavni okružni tužilac Želimir Lepir ranije rekao da je ključ rešenja slučaja mladić čija je kuća „navodno“ opljačkana.

Članovi grupe su nosili transparente na kojima je pisalo: „Duraćete nas još“, „600 dana Vaše bruke, naše buke“, „Vrećo odlazi“, „Kad se sve sabere koliko košta obraz“, a pevana je i pesma „Klinac u getu“. 

Suđenja članovima grupe, građanima koji su je podržavali zbog protesta i nemira koji su se u Banjaluci dešavali krajem 2018. godine počinju 26. novembra, odnosno 28. novembra.


Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.