Oglasio se Teniski savez Australije: “Poštujemo odluku suda, shvatamo greške i naučićemo iz ovih lekcija…”

0
EPA-EFE/DIEGO FEDELE

Upravni odbor Tenis Australija (Teniski savez Australije) i Australijan open izdali su saopštenje oko situacije sa Novakom Đokovićem i istakli da poštuju odluku ministra za imigraciju Aleksa Hoka, koja je potvrđena i od strane Federalnog sud Australije, a koja se odnosi na najboljeg svetskog tenisera, iako se njegovo ime ne spominje u saopštenju.

“Naš prioritet je uvek bio da organizujemo jedan od najvećih svetskih sportskih događaja i osiguramo najbolje moguće iskustvo za sve naše igrače, navijače i zajednicu. Otvoreno prvenstvo Australije je izložba Melburna i Australije i koju vole igrači iz celog sveta”, piše u saopštenju.

“Tenis Australija blisko je sarađivao sa federalnom i viktorijanskom vladom tokom protekle godine kako bi igračima, osoblju i navijačima omogućio bezbedno takmičenje. Pokretanje velikog međunarodnog sportskog događaja tokom globalne pandemije koja nastavlja da se razvija i izaziva sve nas, veoma je zahtevno za sve zainteresovane strane”, dodaje se.

U saopštenju se ističe da Upravni odbor i udruženja članica pohvaljuju rad izvršnog direktora Tenis Australja, i ceo tim, za njihov naporan rad i posvećenost.

“Shvatamo da su nedavni događaji bili značajna distrakcija za sve i duboko žalimo zbog uticaja na sve igrače. Uvek postoje lekcije koje bi trebalo da se nauče i mi ćemo pregledati sve aspekte naše pripreme pre turnira, kao i svake godine. Taj proces će početi kada šampioni Australijan opena podignu trofeje”, navodi se u saopštenju.