Nove mere predostrožnosti u cilju prevencije širenja korona virusa: Trijaža pacijenata pre ulaska u Opštu bolnicu Medigroup

  0

  Ispred Opšte Bolnice Medigroup u Bulevaru Milutina Milankovića 3, na Novom Beogradu postavljena je privremena montažna jedinica za trijažu pacijenata pre ulaska u objekat bolnice, a u cilju prevencije širenja korona virusa kako među pacijentima, tako i među zdravstvenim radnicima.

  U privremenoj jedinici će se nalaziti medicinski tim u kompletnoj zaštitnoj opremi i raditi trijažu pacijenata i kontrolu zdravstvenih radnika. Svim pacijentima meriće se telesna temperatura beskontaktnim uređajem uz obavezno popunjavanje propisanog epidemiološkog upitnika. Ukoliko se posumnja na Covid-19 infekciju, pacijent se upućuje na kontakte javnih Domova zdravlja koji su nadležni na osnovu odluke Ministarstva zdravlja.

  Ukoliko pacijent nema simptome Covid-19, biće mu omogućena dalja medicinska nega u Opštoj bolnici Medigroup.

  “Iskustva iz Italije i Kine, zemalja koje su najviše pogođene korona virusom, govore nam da ustanove koje nisu predviđene za lečenje visoko infektivnih pacijenata, moraju imati nezavisnu izolacionu zonu kako ne bi došlo do mešanja zaraženih i nezaraženih pacijenata.

  Zato je pre ulaska u “srce sistema”, veoma bitno da se obezbede izolacione jedinice za trijažu koje preveniraju širenje infekcije korona virusom. Potrebno je da svi reagujemo pravovremeno i u skladu sa merama javnih nadležnih institucija. Bitno je da napomenem da testove na korona virus nije moguće uraditi u našem sistemu imajući u vidu da to nije u skladu sa uputstvom Ministarstva zdravlja koje je obavezujuće,“ istakla je Marija Rabrenović, izvršni direktor bolnica Medigroup.

  Sve zdravstvene ustanove Medigroup rade i pružaju usluge u skladu sa instrukcijama Vlade RS i nadležnih ministarstava, tako da su usluge redukovane u skladu sa obavezujućim algoritmima, a svi ostali pregledi, intervencije i laboratorijske analize se rade po propisanom radnom vremenu.