“Novak je pokazivao zašto je najbolji na svetu, svi znamo da je tako”: Hrvatski teniseri nakon pobede nad Srbijom u Dejvis kupu…

0
(Beta/AP Photo/Bernat Armangue)

Dejvis kup tim Srbije nije uspeo da se izbori za finale istoimenog takmičenja, pošto je u polufinalu, posle velike drame, selekcija Hrvatske pobedila ukupnim rezultatom 1:2.

Odnosi igrača dve reprezentacije su prijateljski, a primeri su očigledni. Počelo je gestom Novaka Đokovića koji je nakon poraza prišao hrvatski teniserima i stručnom štabu i čestitao im na pobedi i prolasku u finale.

Usledila je reakcija Nikole Metkića i Mate Pavića, hrvatskih predstavnika u jučerašnjem dublu protiv Srbije, ujedno i, u ovom trenutku, najboljih dubl igrača na svetu.

“Bila je ovo sjajna pobeda. Igrali smo protiv jake ekipe, a svi znamo da je Novak najbolji na svetu. Od početka svi igramo sjajno, veoma smo srećni što smo u finalu i spremni smo za njega”, rekao je Pavić, a prenosi Blic.

“Bilo je teško. Odlično su servirali na početku, Novak je pokazivao zašto je najbolji na svetu u pojedinačnoj konkurenciji. Kasnije smo u drugom setu iskoristili to što je padao njihov nivo igre i uspeli smo da pobedimo”, zaključio je Metkić.

S druge strane, Novak Đoković je posle meča rekao šta je potrebno Srbiji za osvajanje Dejvis kupa.

“Oni su specijalisti za dubl. Na to se fokusiraju. Mi nismo mnogo igrali dubl. Da bismo osvojili Dejvis kup moramo da imamo više dubl igrača, moramo da imamo dubl tim, inače će biti veoma teško. Oni tačno znaju gde će loptica da ide, ko izlazi, ko pokriva. Stalno vrše pritisak. To je što je, pokušali smo. Nije uspelo. Definitivno treba da unapredimo dubl deo našeg tima. Moramo da imamo dubl koji stalno igra zajedno. Inače, to će biti kao penjanje na Mont Everest”, zaključio je Đoković.