Novak Đoković donirao milion evra: Respiratori su trenutno najneophodnija oprema…

0
Novak Đoković, foto Profimedia

Novak Đoković vreme provodi u izolaciji zbog pandemije koronavirusa, a upravo je objavljeno da je Srbiji donirao 1.000.000 evra za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

Najbolji srpski teniser sopštio je da će preko Fondacije koju vodi sa svojom suprugom donirati milion evra kroz respiratore i dodatnu medicinsku opremu, preneo je N1.

“Respiratiri su trenutno najneophonija medicinska oprema za spasavanje života”, rekao je Đoković i dodao da će respiratore nabaviti iz Kine, a jedan broj iz Nemačke.  

Proteklih nedelja su, kako je rekao, prikupljali informacije da bi ustanovili kako najbolje i koju pomoć je najbolje da doniraju.  

Jelena Đoković rekla je da su respiratori najneophodnija oprema, ali da su “svi nagrnuli na proizvođače”.  

“Nema ih dovoljno. Cena je od 10 do 50 hiljada i pitanje je da li će to biti krajnja cena”, rekla je ona i dodala da su se vodili kriterijumima da bude kvalitetna oprema i da može u kratkom roku da stigne u Srbiju.

Đoković je najavio i dalju pomoć preko fondacije.

“Vanredna je situacija i svako od nas u sklopu svojih mogućnosti pokušava da doprinese. Kao što je bio slučaj sa poplavama naša fondacija će otvoriti poseban račun i na taj način odgovoriti na zahteve mnogih ljudi iz inostranstva kako bi mogli i oni da konkretno pomognu”, rekao je Đoković.  

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?