Nole o Ivaniševiću: Obojica dolazimo iz zemlje koja se nekad zvala Jugoslavija, bio sam deo njegove pripreme za osvajanje Vimbldona 2001.

3
Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Najbolji teniser sveta Nova Đoković govorio je danas, nakon uspešnog početka najvažnijeg turnira sveta, o saradnji sa Goranom Ivaniševićem, koja je ovih dana glavna vest u tenisu.

”Goran je iz Hrvatske, ja sam iz Srbije, obojica dolazimo iz zemlje koja se nekad zvala Jugoslavija. Kad sam bio mali i kad sam počeo da gledam tenis, gledao sam Goranove mečeve sa Samprasom. Svi u regionu smo navijali za njega. Kad je Goran osvojio Vimbldon 2001. bio sam deo njegove pripreme u to vreme. Tada sam proveo nekoliko nedelja u Nemačkoj s Goranom na treninzima Nikole Pilića. Smatram da sam imao mnogo uticaja na njegovu titulu te godine”, dobro raspoložen je Đoković posle pobede na startu Vimbldona.

Podsetimo, upitan da li je postao član Đokovićevog tima, Ivanišević je rekao: “Izgleda da jesam”.

Onda je objasnio kako je došlo do saradnje.

“Bio je to malo nenadan poziv, dogodilo se pre nekoliko dana i malo me iznenadilo jer sam taman putovao za Švedsku. Nole je želeo da dođem ranije, ali sam imao seniorski turnir u Švedskoj koji sam ranije dogovorio. Tako sam to završio u subotu i sada stigao na prvi trening. Nažalost, izgleda da ću ovde (na Vimbldonu) biti samo prve nedelje. Opet imam obaveze koje pokušavam da odložim. Ipak, kada te zove jedan Novak Đoković, onda se dosta stvari stavi sa strane”, kazao je Ivanišević.

3 KOMENTARA

  1. Uzima trenera Hrvata a prvi je na listi,Zasto?!Sad nek gubi sve dok me otera trenera

  2. Da si ti kojom prilikom dao izjavu o hrvatima kakvu je ’93. dao Ivanisevic o Srbima…pa nema sanse da bi ziveli na istom kontinentu a ne da ti bude deo tima.
    Vise tenis nepratim. Cim se politika umesa. A Nole sve vise potencira politiku…nije trebao da se mesa. Samo da je ostao sportista. Obradovacu se svaki put kada pobedi.

  3. Novace rodjen si 1987, sta ti znas sta je Jugoslavija?! Udri lopticu, a pusti politiku drugima.

Comments are closed.