“Nisam bio u Beogradu od 1989, žao mi je što nisam došao Zimonjiću na svadbu. On mi je kao brat”

2

Malo je sportskih vesti poprimilo takvu političku konotaciju kao informacija da je Goran Ivanišević postao deo stručnog štaba Novaka Đokovića.

Mediji su se prisetili ratnih vremena i pojedinih izjava koje je Zec davao devedesetih godina, ali ni Đoković ni Ivanišević nisu tome pridavali veliki značaj, iako se tom temom bavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ivanišević je jednostavno objasnio zbog čega je pristao da radi sa Đokovićem.

“Novak i Real se ne odbijaju”, objasnio je jedan od omiljenih tenisera vimbldonske publike.

U kontekstu priče o odnosu Ivanišvića prema Srbiji, zanimljiv je podatak da je on poslednji put boravio u Beogradu 1989. godine, kada je protiv reprezentacije Danske debitovao u Dejvis kupu. Serija mečeva igrana je u Pioniru.

“Nisam od tada bio u Beogradu. Nisam ni imao neke prilike. Žao mi je što nisam došao na Zimonjićevu svadbu, on mi je kao brat. Veoma dugo se znamo. Video je on kakav sam ja”, rekao je Ivanišević za Sportski žurnal.

On je govorio i o mogućnosti da ponovo dođe u prestonicu Srbije.

“Ako se saradnja (sa Novakom) nastavi, došao bih. Ići ću tamo gde treba. Imam puno dragih prijatelja u Beogradu i ljudi koje viđam po svetu”, zaključio je Ivanišević.

Zec je govorio i o tome da je “fenomenalna stvar” to što Đoković pruža podršku hrvatskim sportistima.

“Naravno da kada igramo jedni protiv drugih nećemo nositi karanfile jedni drugima, ali posle mora da postoji respekt”, rekao je Ivanišević.

U novom broju Nedeljnika možete pročitati tekst o tome koje izjave se zameraju bivšem hrvatskom teniseru, kako je o tome pisao “Njujork tajms” u februaru 1993. godine, a kako je (od)govorio Stiv Tešić.

2 KOMENTARA

  1. Ostavite covjeka na miru.Pa sta je trebalo da kaze?Volim Srbiju!?Rat je bio,ako znate sta je rat,a bolje da ne znate….

  2. Samo ponovi sve ono što si izgovorio za vreme trajanja ratnog sukoba između Srbije i te vaše. I ne treba da dolaziš u Beograd.Ni ti ni Rade Šerbežija Dino Merlin ,Hanka Paldum i mnogi drugi.

Comments are closed.