Nik Kirjos: “Ovo kako se odnosimo prema Novakovoj situaciji je loše, jako loše…”

0
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje se nalazi u hotelskom karantinu u Melburnu nakon što je tokom noći između srede i četvrtka (po srednjoevropskom vremenu) više od 9 sati bio zadržan na gradskom aerodromu, a potom mu rečeno da će kasnije u toku dana (po lokalnom vremenu) morati da napusti zemlju sa obrazloženjem da nije bilo dovoljno dokaza za potvrdu njegovog medicinskog izuzeća od vakcinacije protiv koronavirusa, preneli su australijski mediji.

Rojters je kasnije objavio i da su trojica tenesira, kojima je kao i Novaku, odobreno medicinsko izuzeće od vakcine, ušli u Australiju sa istom vizom koju je imao i Đoković, dok je novinar ABC njuza Endrju Grin na Tviteru kasnije napisao da se pretpostavlja da su organizatori turnira, odnosno nezavisna medicinska tela, odobrila pisma izuzeća za još dve osobe koje ne ispunjavaju uslove australijske Vlade za ulazak u zemlju, a koje su već ušle u Australiju. Grin je takođe naveo da vlasti naknadno ispituju i te slučajeve.

Nakon žalbe i zahteva Đokovićevih advokata, Federalni okružni i porodični sud odložio je do ponedeljka odluku po njegovoj žalbi na ukidanje vize za ulazak u Australiju. U međuvremenu, srpski navijači okupili su se ispred hotela Park u Melburnu, u kome je Đoković u karantinu, kako bi izrazili nezadovoljstvo zato što mu nije dozvoljeno da učestvuje na Australijan openu.

O slučaju Novak Đokoviča oglasile su se mnoge njegove kolege, a između ostalih, situaciju je komentarisao i Australijanaca Nik Kirios.

„Vidite, ja definitivno verujem u vakcine. Vakcinisao sam se zbog drugih i zbog zdravlja moje mame. Ali to kako se nosimo sa Novakovom situacijom je loše, zaista loše”, rekao je Kirjos.

“Svi ti mimova, naslovi… On je jedan od teniskih velikana, šampiona. Naposletku, on je i čovek”, rekao je australijski teniser, a prenosi Ejdž.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime