“Neke ekipe sa dna tabele igraju neverovatan fudbal dok mi imamo muku s vetrom i kako god da se okrenemo, ide protiv nas”: Trener Spartaka o “vremenskim neprilikama” u srpskom fudbalu

0
Printscree/YouTube/FK SPARTAK ŽDREPČEVA KRV

Fudbaleri Spartaka izgubili su od Javora sa 2:0, na šta se osvrnuo trener Subotičana Vladimir Buač, koji je na sarkastičan način opisao parodiju borbe za opstanak.

Javor se je u poslednje tri utakmice osvojio sedam bodova, dok je Spartak vezao četiri poraza – od Mladosti, Napretka i Partizana pre ove utakmice. Tri od četiri ekipe rivala Subotičana bili su timovi u zoni ispadanja.

„Zato je ova naša Superliga jako zanimljiva. Vidimo kako ekipe dobro igraju i na kraju ćemo se mi boriti za opstanak. Stvarno ima 5-6 ekipa koje su bile u dnu, a igraju neverovatan fudbal i mene raduje što je naša liga zbog toga toliko jaka. Mi imamo problem sa vremenskim uslovima u poslednje četiri utakmice, vetar je protiv nas, i kako god da se okrenemo, on ide protiv nas i nije nam lako, ali barem imamo dovoljan broj bodova. Nadam se da će prestati da duva, biće nam lakše“, bio je ironičan Buač u izjavi za Arenasport.

I za kanal Superlige je rekao identično.

„Moji utisci ne mogu samo da se vežu za ovu utakmicu, već za naše poslednje četiri utakmice gde je nama teško da igramo i ne možemo sa tim da se izborimo. Ja sam rekao da su prosto vremenski uslovi protiv nas i da vetar duva već četiri utakmice. Kako god mi da okrenemo stranu on nastavlja da duva. Spartak je mlada ekipa koja hoće da igra fudbal, koja je skupila određeni broj bodova, međutim, izgleda da ne možemo više. Ja se nadam da će vremenski uslovi da se poboljšaju i da ćemo moći da se bavimo fudbalom, da osvojimo i mi neki bod do kraja kako ne bismo ispali iz lige”, istakao je trener Subotičana, a preneo portal Nova.rs.

O “vremenskim neprilikama” u srpskom fudbalu, odnosno, nameštanju utakmica, Nedeljnik se u velikoj analizi bavio u aktuelnom uskršnjem broju koji je dostupan na kioscima širom Srbije, ali i u elektronskoj verziji na NStore.