“Nama opozicija i ne treba pored ovakvih saslušanja. Sumnjičimo našu vlast za švercovanje cigareta…?”

0
Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Odbor Skupštine Crne Gore za bezbednost i odbranu zaseda danas, nakon što je na sednici tog tela 31. maja doneta odluka o kontrolnom saslušanju, između ostalih, i predsednika crnogorske Vlade Zdravka Krivokapića, kao i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, o “ponovnom pokretanju posla sa tranzitom cigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori”, prenose podgoričke Vijesti.

Inicijativu za kontrolne saslušanje ranije je podneo poslanik i predsednik “Pokreta za promjene” Nebojša Medojević, dok je cpremijer Krivokapić u međuvremenu odbio da dođe na kontrolno saslušanje Odbora za bezbednost i odbranu. 

“Da ga Zakon i poslovnik ne obavezuju da dođe na kontrolno saslušanje”, pored premijera, Odbor je obavestio i ministar Spajić, dok je Knežević, sa druge stane, rekao da su i “Krivokapić i Spajić bili dužni da dođu”.

Sa druge strane, poslanik Marko Milačić pitao je kolege iz vladajuće većine zbog čega ovo rade.

“Zašto ovo radimo? Ne treba nam opozicija pored ovakvih saslušanja… Treba li da optužimo ljude za nešto? Kakvu porku šaljemo građanima? Sumnjičimo našu vlast za šverc cigareta, još samo da ih optužimo za silovanje, ubistvo…”, rekao je Milačić.

Rekao je i da se ni on nikada ne bi odazvao i poručio da ne vidi da u sali nema predstavnika Demokratske partije socijalista pored ovakvih optužbi.