Monah bežeći od karantina, pokušao ilegalno da pređe granicu Srbije i Crne Gore pa uhapšen

0
Foto: Profimedia

Pobjeda piše da je policija privela jeromonaha Aleksandra Vukajlovića koji služi u manastiru Đurđevi stupovi u Beranama jer je ilegalno pokušao da pređe granicu između Srbije i Crne Gore, nameravajući da izbegne karantin. 

Priveden je tužiocu u Bijelom Polju koji mu je na teret stavio krivično delo nedozvoljenog prelaska državne granice.

Vukajlović je strani državljanin, nije imao prijavljen boravak u Crnoj Gori, navodi podgorički list. Iz Crne Gore je 9. marta izašao legalno na Graničnom prelazu Dobrakovo, a juče je pokušao ilegalno da se vrati u zemlju preko tog prelaza.

On, međutim, nije jedino uhapšeno svešteno lice.

Sveštenik Mitropolije crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve (SPC) Momčilo Krivokapić priveden je sinoć zbog održavanja molebana kojem je prisustvovalo više od 20 ljudi u crkvi Svetog Nikole u Kotoru, u kojoj je paroh, i pored zabrane javnih okupljanja, objavila je podgorička Pobjeda.

Policija je privela i njegovog sina Nemanju koji je takođe svešteno lice.

Mitropolija SPC, nakon naredbe o zabrani okupljanja zbog širenja korona virusa, saopštila je da će poštovati odluku Vlade Crne Gore i da će svoje verske obrede prilagoditi novonastaloj situaciji koristeći sredstva savremene elektronske komunikacije. 

Paroh Krivokapić je nedavno odbacio upozorenja Instituta za javno zdravlje da se vodi računa o higijeni i ustvrdio da se niko ko dolazi na liturgiju i uzima pričešće iz iste kašičice ne može zaraziti, jer je čin pričesti “čisto djelo”. 

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?