Sve te tako zamišljam. S tim auto-lakom, ili sprejom, šta god da je. Ti s tim sprejom, auto-lakom, tako si odvažan da priđeš Grobnici narodnih heroja na Kalemegdanu i ižvrljaš je. I napišeš „Smrt komuni“. Tako si hrabar i odvažan da to uradiš. Kad si to uradio? U koje doba dana? Mora da je bila noć. Jer danju tu prolaze ljudi, tu su roditelji s malom decom. Postoje i one mobilne izložbe sa panoima. Postoje danju i ti šahisti, nedaleko od mesta gde si ti bio tako hrabar i odvažan.

Tu su te biste narodnih heroja, iznad njihove grobnice. Sahranjeni su: Moša Pijade, Ivo Lola Ribar, Đuro Đaković, Ivan Milutinović. Da li ti imaš m..a kao Ivo Lola Ribar? Taj po kome si ižvrljao. Da kao on budeš iz najvišeg sloja društva, da si najbolji frajer grada, da možeš da igraš tenis i odvajaš gradske lepotice, da si pobednik međunarodnih studentskih takmičenja u govorništvu, da si pripadnik privilegovanog društva, a ti sve to baciš i kreneš da se boriš za besklasno društvo i radnička prava.

Da li si upoznao nekoga od današnjih sinova srpskih bumbara iz privatnih škola i fakulteta koji misle da se Moldavija graniči sa Argentinom i koji ne bi ustali dva sata ranije zbog prava poštara ili bilo kog radnika iz nekog esnafa, a kamoli da bi zbog toga žrtvovali život? I da li bi se devojka tog sina današnjeg srpskog bumbara žrtvovala da bi ne samo poštarima bilo bolje nego svima iz svih esnafa i zbog toga je ubiju u nekom logoru na Banjici.

A ne, znaš ti, nije ona luda kao Lolina devojka, ona gleda Veljkovu i Bogdaninu svadbu zamišljajući svoju dok prolazi kroz semestre sedeći da plovilu reke i ispija koktel koji joj je kupio sin srpskog bumbara koji je pre nje završio fakultet. Neće ona da gubi vreme na gluposti ko Lolina devojka. Ej, prijatelju, drugačija su vremena. Šta su i imali taj Lola i njegova riba od toga što su dali život? I kome su dali život da bi se ti sprejom iživljavao nad njima.

Tako te zamišjam, ti hrabri čoveče. Čudi te što u Sloveniji nema nikoga ko će kao ti da se odvaži i išara njihove narodne heroje po Ljubljani i svuda. Budale, a i te budale su toliko razvijenije od nas. Sve im ide, pa će možda i tvoj drug koji je šarao spomenik Narodnih heroja na Kalemegdanu da vozi kamion po Sloveniji i za te Slovence koji priznaju narodne heroje iz Drugog svetskog rata.

Vidiš da je sve nepravda, komunjare, niko ne razume ni tebe ni tvoj narod i zna se da su za sve krivi ti komun(isti). I ižvrljaš ih i još, kao kreten se iznerviram i ne razumem tvoju hrabrost i odvažnost. A mislio si da si pobednik sa Kalemegdana sa sprejom u ruci.

Komentara

  1. Rule
    21. децембар 2019. 11:36

    radnicka prava su prica za decu, ono na sta se ide sa guranjem levicarstva JOS JEDNOM medju Srbima je kompletna destrukcija Srpstva, nase kulture, nase vere i naseg bivstva. Komunisti su nasa kazna a ne nasi spasitelji. Krpelj koji se zakacio da popije i zadnju kap Srpske krvi dok se ne naduje dovoljno da odradi sve ono sto su svetske sile naumile da nam daju- homoseksualizam, legalizovanje svih droga, usvajanje dece od strane pedofila, integracija migranata i mesoviti brakovi kao dokaz naseg covecanskog napretka. i ko danas prica o toj levici najglasnije? gradjanska pseudo elita, rokenrol mutavci koji bi najradije ziveli u nekoj prestonici gde Srbije i Srpske kulture nema, jer to je retrogradna uzasna koljacka prica poprskana slavskim vinom i prekrstena spcom. Nasi dragi intelektualci su nasi najveci neprijatelji.

  2. bajro68
    23. децембар 2019. 11:55

    Auuuu Rule ala je tebi dobro!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.