“Mislim, stvarno, ja imam toliko familije tamo, osećam to kao dom…”: Đokovićeva reakcija na otkazivanje Adria Tour u Crnoj Gori

0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da mu je veoma žao što je otkazan “Adria Tour” u Crnoj Gori i da je u toku pronalaženje rešenja, odnosno lokacije za održavanje treće nedelja tog turnira.

“Nažalost, evo, mislim, stvarno, ja imam toliko familije u Crnoj Gori i osećam je kao svoj dom”, bila je prva Đokovićeva reakcija na otkazivanje turnira u toj zemlji.

Rekao je da se mnogo radovao da ide tamo i da je organizacioni tim pokušao sve.

“Nismo mogli više da čekamo, granice se nisu otvorile, ne možemo da rizikujemo organizaciju, ima toliko detalja koji zahtevaju pripremu nekoliko nedalja unapred”, rekao je Đoković za Sport Klub.

Na pitanje da li je umesto Crne Gore, planirana neka druga lokacija za održavanje treće nedelje turnira, Đoković je rekao da je u toku pronalažanje rešenja.

Turnir Adrija tura koji je trebalo da bude odigran u Crnoj Gori je otkazan ranije danas. Organizacioni odbor regionalnog sportskog događaja doneo je ovu odluku, uprkos želji i naporima da se 27. i 28. juna najveće teniske zvezde u regionu okupe u Crnoj Gori.

“Nedeljama unazad smo pokušavali da pronađemo način da sve organizujemo i priredimo spektakl za sve ljubitelje sporta. Izazova je bilo više, počev od činjenice da građani Srbije nisu na spisku Instituta za javno zdravlje Crne Gore i samim tim ne možemo da putujemo u Crnu Goru”, rekao je prethodno direktor turnira Đorđe Đoković.