Srpski glumac Miloš Biković, koji je početkom godine ostao bez uloge u hit seriji “White Lotus” zbog veza sa Rusijom, u prvom intervjuu za neki medij govorio je o svojoj odluci i svemu što se dešavalo kasnije.

Biković je za Nedeljnik rekao da nije pristao na ultimatum i da se ne kaje zbog toga što nije odstupio od svojih uverenja.

Podsetimo, nakon što je u januaru HBO saopštio da je Biković dobio ulogu u trećoj sezoni serije, reagovalo je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine. Nakon kampanje u kojoj su tvrdili da je Biković podržao rusku invaziju na Ukrajinu, glumac je ostao bez uloge.

Sada je Biković, koji se nakon prve reakcije nije oglašavao, kazao da je postojala mogućnost da ostane u podeli

“Činjenica je da bi učešće u takvoj seriji moglo da mi otvori neke nove mogućnosti. Ali moja karijera je i do sada imala zanimljiv put, i nema razloga da i dalje ne uživam u ovoj čudesnoj vožnji. Nisam pristao na ultimatum, jer se ne bih osećao dobro da jesam. Ma gde da je to moglo da me odvede. Naravno, u jednom trenutku postojala je mogućnost da kažem „magične reči“ i onda bih ostao u podeli. Ali svaki put kad sam izdao sebe i svoja uverenja, nebitno da li sam to uradio iz velike želje, neznanja, lakomislenosti ili straha, osećao sam se loše. Posle ovog događaja osećam se dobro”, rekao je Biković za novi broj Nedeljnika.

Biković kaže da se ne oseća kao žrtva, a za Nedeljnik je govorio i o uplivu politike u umetnost.

“Odavno mi je jasno da se politika, tačnije, ne politika, nego neka njena ‘prljava sestra’, uvlači u sve pore naših života. Čak i u umetnost i sport. I muti vodu, truje bunare, svađa, kleveće i prlja. Nemam strah da ću biti označen u budućnosti, ili budućim saradnjama, nemam strah jer sam u to siguran. Ali me to ne brine.”

Dobitnik Puškinove medalje govorio je i odnosu Rusa prema Srbima i svojim budućim ulogama, poput one Josipa Broza Tita u nastavku serije “Senke nad Balkanom”.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 16. MAJA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

NEDELJNIK #644

NEDELJNIK #644

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.