Dosadašnji vlasnik Megatrenda Mića Jovanović za N1 je izjavio kako je navodnom kupcu njegovog univerziteta Dejanu Đorđeviću verovao na reč, jer ga je, kaže, omađijao svojom elokvencijom i sugestivnošću.

Tek nakon što su mediji otkrili da je reč o potencijalnoj prevari, Jovanović je, kaže, shvatio da je prevaren, i odlučio da pokrene postupak raskida ugovora.

 „Mi smo posle vaših informacija – dakle, N1, pa i druge televizije i drugi mediji su otkrili njegov pravi lik – onda sam ja pre dva, tri dana angažovao neke profesionalne ekipe koje su proveravale u njegovom rodnom kraju, u Leskovcu, i ovde u Beogradu, i u Berlinu, i naravno, pokazalo se da to što su mediji tvrdili za gospodina Đorđevića, da je to izgleda tačno“, kaže Jovanović.

Upitan kako je moguće da je te provere obavio tek sada kad su pregovori o prodaju Univerziteta trajali godinu i po dana, Jovanović odgovara da je Đorđeviću verovao na reč.

„Da li sam ja bio omađijan, da kažem uslovno. Šta se meni dešavalo, ja za sebe nemam opravdanje. Moja univerzitetska karijera, ako odbijem jednu godinu provedenu u JNA, je 43 godine. Dosta sam u biznisu koji se zove obrazovanje. Radio sam i neke druge, slične konsultantske poslove. Prvi put, zaista ako me pitate da vam objasnim šta se desilo – ne znam. Jednostavno, ja sam bio jedini čovek koji je verovao“, kaže Jovanović.

Jovanović je dodao i da bi neki student verovatno „pao na ispitu“ da je postupio kao on.

„Ovo će da bude jedan ‘case’ (slučaj) pravi za studente, jedan primer lošeg poslovnog odlučivanja“, poručuje Jovanović.

Predstavnik konzorcijuma nemačkog investicionog fonda koji je navodno kupio Univerzitet Megatrend Dejan Đorđević saopštio je ranije danas da pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdi da na njegovu adresu nije upućen zahtev, predlog ili ponuda da se raskine ugovor o kupovini te visokoškolske institucije već da je o tome saznao isključivo iz obraćanja osnivača Megatrenda Miće Jovanovića pred televizijskim kamerama.

Đorđević je i u razgovoru za Blic rekao da mu je „Mića Jovanović juče upao u kancelariju u rektoratu i tražio da odustane od ugovora milom ili silom“.

Đorđević je za Blic rekao i da tom prilikom „iako nije verbalno pretio“, nastup Miće Jovanović „jeste bi preteći“.

Dejan Đorđević je rekao i da su ga danas, tokom pre podneva, “tri osobe fizički napale isped zgrade”, a u kojoj meri je povređen, šta se tačno dogodilo, nije mogao da kaže, rekavši da je „uzdrman i potresen“.

Kako je rekao, policiju u tom trenutku još nije obavestio, te da će prvo kontaktirati pravnog zastupnika.

Komentara

  1. dgimp
    9. decembra 2019. 05:42

    Ista meta,isto odstojanje su obojica.

  2. Žile
    9. decembra 2019. 23:32

    Čuj nije znao, nije mi jasno šta će mu sve ovo???

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.