Manojlović: “U Beogradu samo peške. Centralno mesto za blokadu je Gazela…”

0
Printscreen/YouTube/Newsmax Adria

Savo Manojlović iz organizacije “Kreni-promeni” objavio da će na današnjim protestima u Beogradu građani isključivo pešice blokirati saobraćaj, te da se neće koristiti automobili kao u ostatku zemlje.

„Centralno mesto za blokadu je kao prošli put Gazela. Zauzimanje raštrkano i preko Mostarske petlje i preko novobeogradske strane. A tačke za blokadu su Pančevački most, Terazije, Slavija, Brankov most“, objavio je Manojlović na Tviteru.

Manajlović je kasnije istakao da je to “od početka bio plan”

“Od početka smo planirali da se ide peške, samo smo ih navlačili (policiju) sa pričom o automobilima upravo što su građane razni ljudi plašili da će im uništavati automobile farbom. Planirano je da nastavu incidenti u kojima će građanima biti uništavana imovina, pa smo svesno čekali da oni izađu sa tim planom. Naš cilj je da se zauzmu vitalne saobraćajnice jer smo to pokazali i prošli put da možemo da uradimo“, rekao je Manojlović, a preneo portal Nova.rs.

Akcije blokade najavilo je nekoliko ekoloških udruženja, a predvode ih organizacije „Kreni promeni“ i „Ekološki ustanak“. Prethodna akcija blokiranja saobraćaja širom zemlje izazvala je tenzije u javnosti, a bilo je, podsećamo i fizičkih obračuna – ponajviše u Šapcu i Novom Sadu.

Za ovu subotu najavljena je blokada saobraćaja koja će trajati i duže od sat vremena, pministar policije je dao dozvolu policiji da „primeni nasilje“, a lideri pokreta rekli su da neće odstupiti od jasnih zahteva.