Maja Gojković: “Uznemirena sam zbog nasilnog čina Dragana Bjelogrlića”

0
Foto: Nedeljnik

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, “nasilničko ponašanje Dragana Bjelogrlića” i “mučki napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića”.

„Najoštrije osuđujem mučki napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića i lično sam potrešena i uznemirena zbog ovog nasilnog čina Dragana Bjelogrlića prema reditelju filma ‘Dara iz Jasenovca’”, navela je Maja Gojković povodom incidenta, koji se desio danas u ranim jutarnjim časovima u niškom hotelu “Ambasador”, kada je Bjelogrlić udario nekoliko puta pesnicom u glavu Antonijevića.

“Nakon snimaka napada koje sam, kao i čitava naša javnost, imala prilike da vidim, razgovarala sam sa Gagom Antonijevićem, koji je zadobio povrede i pretrpeo udarce u glavu, i koji je bio vidno potrešen zbog ovakvog divljačkog napada. Ovim neprimerenim i neprihvatiljivim fizičkim nasrtajem Dragana Bjelogrlića naneta je velika šteta i čitavoj našoj kulturnoj sceni i bačena ružna senka na filmski festival u Nišu ‘Filmski susreti’. Duboko verujem da će ovakav postupak naići na osudu čitave naše kulturne javnosti i društva, a uverena sam da pesnice i udarci nisu i neće biti slika naše kulture i svih vrednih ljudi naše kinematografije“, navela je Gojković.