Policija je pronašla više od 40 lobanja, na desetine kostiju i fetus u staklenoj posudi pored oltara u jazbini osumnjičenih krijumčara drogom u Siudad de Meksiku u ovonedeljnoj raciji, objavile su meksičke.

Četiri lobanje ugrađene su u oltar u centralnoj gradskoj četvrti Tepitu, gde je policija uhapsila 31 osobu u utorak pod sumnjom za aktivnosti kartela droge, navodi se u saopštenju gradskih vlasti. Međutim, sudija je naredio da se 27 ljudi pusti na slobodu.

Na fotografiji koju je objavila kancelarija državnog tužioca u Siudad de Meksiku vide se lobanje grupisane oko oltara, s krstom ukrašenim drvenom maskom za lice u obliku roga.

Desno od oltara nalazi se obojeni zid pun simbola koji uključuju piramidu prekrivenu rukom, nebeska tela i kozju glavu s heksagramom između rogova, prema fotografijama prostorije objavljene u lokalnim medijima.

Ispred zida nalazi se niz predmeta, uključujući desetine drvenih štapova s obojenim oznakama.

Portparolka kancelarije državnog tužioca rekla je da poreklo lobanja, kojih je najmanje 42, vlasti još istražuju.

Istražitelji su na mestu događaja otkrili noževe, 40 viličnih kostiju, fetus i 30 kosti nogu ili ruku, navodi se u saopštenju.

Ne zna se još da li je fetus ljudski, rekla je portparolka.

Tepito, severno od istorijskog jezgra glavnog grada, dugo je bio sedište nezakonitih komercijalnih delatnosti.

Oslobađanje skoro svih uhapšenih u raciji u skrivenim tunelima i laboratorijima droge u Tepitu neuspeh je vlasti koje pokušavaju da se uhvate u koštac s hroničnim nasilnim bandama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.