Krivokapić u Beogradu: “Danas sam u dvorištu Vlade Srbije položio venac…”

0
(BETAPHOTO/VLADA CRNE GORE/Sasa Matic/DS)

(Beta) – Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić položio je danas venac na spomen-ploču nekadašnjem premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, na mestu gde je ubijen.

“Danas sam, u dvorištu Vlade Srbije, u prisustvu premijerke Ane Brnabić, položio venac na spomen-ploču dr Zoranu Đinđiću, filozofu, vesniku demokratije, premijeru, reformatoru i modernizatoru”, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Krivokapić je danas doputovao u dvodnevnu posetu Srbiji, a na aerodromu ga je dočekao potpredsednik Vlade Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Tokom prve zvanične posete Srbiji, Krivokapić će sa najvišim zvaničnicima razgovarati o jačanju bilateralne saradnje, posebno na ekonomskom planu, i o situaciji u regionu i procesu evrointegracija.

Krivokapić se sutra sastaje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Uoči dolaska u Beograd Krivokapić je rekao da će njegova poseta Srbiji biti realizovana “u duhu dobrosusedskih odnosa i zajedničke evropske perspektive”.

On je ranije najavio da tokom posete Beogradu neće potpisati Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.