Krivokapić pozvao lidere koalicija da razreše nesuglasice kako bi formirali Vladu

0
Foto: Profimedia

Lideri iz koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“ trebalo bi sutra da se sastanu sa mandatarom za sastav nove vlade Zdravkom Krivokapićem kako bi pokušali da reše nesuglasice oko formiranja vlade, prenose podgoričke Vijesti.

Na zajedničkom sastanku bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da rasprave problemi oko toga kome će pripasti ministarsko mesto u MUP-u na koje sada pravo polaže NOVA, a zahteva ga “Crno na bijelo”, namera mandatara da proveri kvalifikovanost kadrova nepristajanjem da olako prihvati imena koje bi mu partije dostavile.

U pozivu, mandatar je naveo da je on povodom “konačnog formiranja vlade”, a zakazan je za 10.30 časova.

Danas je istekao još jedan rok u kome su Koalicija “Za budućnost Crne Gore” i “Crno na bijelo” trebalo da pošalju imena osoba koje bi trebalo da budu u premijerovom kabinetu, ali oni to nisu učinili.

Iz koalicije “ Za budućnost”, “Vijestima” je nezvanično rečeno da su mu odgovorili kako ne dolazi u obzir da njihovi kadrovi prolaze test i zatražili sastanak radi objašnjenja oko podele resora i provere kandidata.

Iz URA “Vijestima” je rečeno da ne nameravaju da dostavljaju listu imena dok se ne vrate na ono što je ranije dogovoreno – odnosno celokupan sektor bezbednosti.

Krivokapić je koaliciji Za budućnost ponudio devet ministarskih resora i jedno potpredsedničko mesto, platformi “Crno na bijelo” tri ministarstva i potpredsedničko. Četiri resora su ponuđena koaliciji “Mir je naša nacija”.

Krivokapiću su jedino Demokrate pre tri dana dostavile traženi spisak kandidata za resore koji su im ponuđeni.

Mandatar i dvojica lidera Demokratskog fronta Andija Mandić i Nebojša Medojević danas su razmenili oštre reči.

Govoreći o sastavu buduće vlade Crne Gore, Krivokapić je u intervjuu za novi broj Nedeljnika ocenio da bi vlada imala “niži nivo reputacije” ako bi u njoj bili politički lideri – Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević.