Unos vode je ključan za održavanje zdravlja, a nutricionista i dijetetičar Sushmi Jaisval kaže da je preporuka piti između četiri i osam čaša vode dnevno, uzimajući u obzir faktore kao što su starost, pol i težina, prenosi N1.

Međutim, kada je u pitanju gubitak kilograma, stvari se menjaju i u tom slučaju je potrebno piti mnogo više vode nego inače.

Tokom procesa mršavljenja, preporučena količina vode može da varira, ali brojne studije su pokazale da muškarci treba da piju deset do 13 čaša vode, a žene osam do devet čaša vode da bi imale značajan uticaj na gubitak težine.

Voda pruža osećaj sitosti

Sushmi takođe tvrdi da ako pijete vodu pre jela, osećaćete se siti i unositi manje kalorija, što vam na kraju pomaže da izgubite težinu.

„Ako popijete jednu do dve čaše vode pre obroka, to ima izuzetan efekat na gubitak težine, jer tada obično jedete manje hrane“, rekla je ona.

Na taj način smanjujete apetit i sprečavate mogućnost prejedanja, a zauzvrat gubite na težini. Često se dešava da osetite glad, što je zapravo znak da ste žedni, pa izbor čaše vode umesto užine ponekad može biti sve što je potrebno vašem telu, a sprečićete i nepotrebne grickalice.

Šta ako ne volite vodu?

„Istraživanja pokazuju da osobe koje piju dve čaše vode pre obroka imaju tendenciju da izgube težinu brže od onih koji to ne čine.

„Voda igra ključnu ulogu u distribuciji hranljivih materija do svih ćelija u telu, što je čini neophodnom za proces mršavljenja“, kaže dijetetičar.

Ako niste ljubitelj obične vode, preporučuje se da u vodu dodate limun ili bobičasto voće kako bi voda bila ukusnija, što bi učinilo ideju da pijete više vode privlačnijom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.