Ko ne poštuje policijski čas, ne može u autobus, tramvaj, trolu: Vesić najavio ukidanje gradskog prevoza u vreme zabrane kretanja

0
Foto: Beta

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će u Beogradu od danas od 20 časova do pet sati ujutru, kada važi zabrana kretanja za sve građane, biti ukinut i javni prevoz.

“Zabrana kretanja za sve građane uvedena je pre tri dana, ali tokom poslednja dva dana nismo ukidali prevoz posle 20 sati, da bismo omogućili poslodavcima koji imaju treću smenu da se organizuju posao kako iznenada ne bi ostali bez radnika. Tokom jučerašnjeg dana imali smo sastanke sa Privrednom komorom Srbije i dogovoreno je da se poslodavcima preporuči da treću smenu organizuju u skladu sa zabranom kretanja. Grad Beograd je spreman da u dogovoru sa poslodavcima organizuje direktan prevoz za radnike”, rekao je Vesić.

Istakao da će rad kafića i restorana u Beogradu najviše zavisiti od mišljenja epidemiologa.

“Takođe, to pitanje će zavisiti i od toga da li vlasnici ugostiteljskih objekata poštuju naređenje da u zatvorenom objektu ne bude više od jedne osobe po metru kvadratnom i da su stolovi postavljeni tako da razdaljina između njih bude najmanje metar i po”, rekao je Vesić.

Naveo je da je Komunalna milicija kontrolisala sprovođenje odluke da ugostiteljski objekti rade do 19 sati i nisu naišli ni na jedan slučaj da je neko kršio.

Vanredno stanje u Srbiji uvedeno je zbog pandemije korona virusa.

(Beta)

KORONAVIRUS:

“KUĆNA IZOLACIJA” – Uslovi za dobijanje i preporuke za ukućane

RADITE OD KUĆE? – Evo kako da olakšate sebi

ŠTA ZNAČI IMATI “KONTAKT” SA ZARAŽENIM?