Knežević odgovorio Đukanoviću: “Tvoja vrata će biti prva na koju će pokucati novi tužilac”

0
Foto Atlas grupa/privatna arhiva

“Duško Knežević nema dosije i nikada nije krivično odgovarao. Jedini moj dosije je nastao nakon što sam obelodanio aferu ‘Koverta’ i objavio detalje o kriminalu Đukanovića i njegove porodice. Tako da me zabavlja kada šef mafije mene naziva kriminalcem”, saopštio je Knežević reagujući na Đukanovićevu izjavu u kojoj je Kneževića nazvao “odbeglim kriminalcem”.

Đukanović je tokom jučerašnjeg intervjua za N1 Sarajevo – upitan da prokomentariše Kneževićevu izjavu da će lično “odgovarati za ono što je uradio, ali da je za Đukanovića bolje da što pre napusti zemlju” rekao da je Knežević “čovek koji je na međunarodnoj poternici Interpola i protiv koga je podignuto nekoliko optužnica Specijalnog tužilaštva Crne Gore”.

“Takav čovek izriče ocene i saopštava da on ili oficijelni šef države Crne Gore neće biti na slobodi kada se vrati u Crnu Goru”, rekao je Đukanović tokom intervjua.

“Moj odgovor je – jedva čekam da se vrati u Crnu Goru i saopšti sve to što ima pravosudnim organima, a onda nije teško pretpostaviti ko će biti u zatvoru, a ko će nastaviti da obavlja javne funkcije u Crnoj Gori, reč je o odbeglom kriminalcu”, dodao je Đukanović.

Knežević je istakao da će se, kako je i rekao, vratiti u Crnu Goru, “a Đukanović će tada shvatiti da više nema njegovih tužilaca i sudija koji su čuvali njegovu mafijašku organizaciju, a njegove protivnike proglašavli za kriminalce”.

“Postaće svestan da su on i njegova familija adresa na koju će prvo doći novi tužilac. Zakucaće na njegova, previše je dokaza, od kojih su neki odavno javni, da nam je predsednik u stvari teški kriminalac. Moraće Đukanović da se suoči sa istinom da nije nedodirljiv”, napisao je Knežević u saopštenju, prenose podgoričke Vijesti.

On tvrdi da aktuelni predsednik Crne Gore još uvek nije svestan da je politička prošlost, kao i da nije shvatio poruku Interpola da je proces koji se protiv njega vodi politički, dodajući da je iza Đukanovića ostalo na “desetine nerazjašenjenih ubistava”.

“Među njima u i njegovi najbliži saradnici, novinari, politički protivnici i ljudi iz kriminalnog miljea. Po tome će ga pamtiti i Crna Gora i istorija. Svaljivanje krivice na nekog drugog iz vrha DPS samo je nastavak kukavičke prakse, njemu svojstvene, da u drugima traži opravdanje za poraz i nestanak sa političke scene”, poručio je Knežević. 

On je naglasio da je pod budnim okom Skotland jarda od proleća 2019. godine, i da Đukanović to vrlo dobro zna, nakon što je poslao “svoje mafijaške ortake da napadaju mene i moji porodicu, počevši od praćenja pa do pokušaja upada u stan”.

Takođe, Knežević je poručio da će Skotland jard brinuti o njegovoj bezbednosti i kada dođe u Crnu Goru, “tako da Đukanović ne mora da se sekira”.

“Ima prečih obaveza, od dosadašnjih krivičnih prijava za besramnu pljačku Crne Gore – prvog miliona u Pireus banci, preko afera Telekom i A2A, do parlamentarne istrage o aferi Možura”, zaključuje se u saopštenju Kneževića.