Kasiljasova karijera golmana je gotova, ali on ostaje u fudbalu

0
Kasiljas je postavio fotografiju iz bolnice na Instagram-Profimedia

Legendarni španski golman Iker Kasiljas, koji je nedavno pretrpeo srčani udar zbog kojeg neće moći da se vraća među stative, uskoro će i zvanično objaviti da je to kraj njegove uspešne karijere, prenose mediji.

Odmah po objavljivanju vesti da je Kasiljas završio u bolnici posle problema sa srcem na jednom jutarnjem treningu, oglasili su se doktori i najavili da će to sasvim sigurno biti kraj za njega, piše portugalski list O Jogo. Svi lekarski saveti su da mora da se povuče i miruje, a pretpostavlja se da bi on tu odluku objavio tek nakrau sezone, jer ne želi saigračima da skreće pažnju sa finala Kupa i poslednjeg prvenstvenog kola.

Kasiljas ima ugovor sa Portom do kraja sezone i opciju na još godinu dana. Predsednik kluba već mu je ponudio funkciju u klubu i bivši golman Reala sigurno će ostati u Portu. Portugalci nagađaju da je u pitanju “funkcija” klupskog ambasadora.

U Porto je došao 2015. godine, praktično pošto je bio oteran iz Reala u kojem je proveo 25 godina. S Realom je osvojio pet titula prvaka i tri Lige šampiona, a s Portom je prošle sezone bio prvak Portugalije.