Širi spisak selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Saše Đorđević za Mundobasket u Kini iznenadio je mnoge pošto na njemu nema dvojice košarkaša – Nemanje Nedovića i Nikole Kalinića. 

 Povrede su prvo što pada na um, ali njih dvojica su koliko je poznato sanirali povrede, a na spisku su i Milan Mačvan i Ognjen Kuzmić koji gotovo godinu dana nisu igrali zbog težih povreda.

Bilo je, naravno, i navijačkih objašnjenja – trener partizanovac ne vodi dvojicu bivših igrača Zvezde…

 Povrede su prvo što pada na um, ali njih dvojica su koliko je poznato sanirali povrede, a na spisku su i Milan Mačvan i Ognjen Kuzmić koji gotovo godinu dana nisu igrali zbog težih povreda.

Bilo je, naravno, i navijačkih objašnjenja – trener partizanovac ne vodi dvojicu bivših igrača Zvezde (što je ipak teško odbranjiva teza).

U spekulacijama nije zaobiđen ni politički faktor – izjave Nikole Kalinića o kosovskoj realnosti zbog kojih je postao prilično i najblaže rečeno neomiljen među ekstremnim navijačima.

Nedović se oglasio preko društvenih mreža, a Kalinić nije želeo da komentariše odluku selekotra.

Tim pre na aktuelnosti – i kao ilustracija da je ovog momka zatekla vest da neće biti u reprezentaciji – dobija njegova izjava za serijal „Zlatni momci“ koji se sprema ovog leta. Reč je o šest jednosatnih epizoda kroz koje će se prenositi nepoznati detalji iz pohoda pet različitih generacija na svetsko zlato (1970, 1978, 1990, 1998 i 2002. godine), kao i o novoj generaciji koja grabi ka svetskim vrhovima.  

Kako su nam u produkciji rekli, Kalinić je u subotu, samo dva dana pre nego što će saznati da ga nema na spisku, govorio za ovaj serijal.

„Kao košarkaš Srbije uvek si pod lupom i pritiskom istorije. Pod pritiskom si ljudi, momaka koji su pre tebe igrali, koji su davali sve od sebe, postigli neviđene uspehe i koji su obradovali naciju toliko puta da imaš i ti obavezu da bar pokušaš da doprineseš samim tim“, rekao je Kalinić, koji je sa „orlovima“ osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2014 i Olimpijskim igrama 2016.

https://www.instagram.com/p/BzYHj7el0Au/

Komentara

 1. Miskec
  3. jula 2019. 13:12

  Milan Macvan vise od godinu dana ne igra, razumem sve, ali godinu dana igrac bez lopte nije za reprezentaciju. Za to vreme Kalinic je jedan od nosioca igre Fenera i jedan od najboljih igraca odbrane u Evropi. Pametnom dovoljno!

  1. Mirko
   8. jula 2019. 13:59

   Pre Djordjevica bili kanta za nakantavanje, sa njim vicesampioni sveta, evrope i OI. Toliko !

 2. Ratko
  4. jula 2019. 19:39

  Steta da takav igrac a sada trener pocine da pilicari tj kao da radi na kvantas. Alo zaboravio si da si trener Srbije. uzas nasta ljudi padaju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.