“Zar da saznam na Tviteru…”: Nedović kaže da je nepravda što ga nema na Saletovom spisku. Kalinić još uvek ćuti…

3
Profimedia

Izostanak Nemanje N edovića i Nikole Kalinića, dvojice košarkaša koje su mnogi videli na konačnom spisku za Mundobasket, i sa širek spiska selektora Aleksandra Đorđevića, izazvao je dosta polemike u javnosti.

I dok još nema pojašnjenja šireg spiska od 18 igrača, ređaju se spekulacije. Povrede su prvo što pada na um, ali njih dvojica su koliko je poznato sanirali povrede, a na spisku su i Milan Mačvan i Ognjen Kuzmić koji gotovo godinu dana nisu igrali zbog težih povreda.

Bilo je, naravno, i navijačkih objašnjenja – trener partizanovac ne vodi dvojicu bivših igrača Zvezde (što je ipak teško odbranjiva teza).

A kako to već biva, u spekulacijama nije zaobiđen ni politički faktor – izjave Nikole Kalinića o kosovskoj realnosti zbog kojih je postao prilično i najblaže rečeno neomiljen među ekstremnim navijačima.

I dok Kalinić ne želi da komentariše odluku selektora, ali priznaje da je zdrav i nema problema sa povredama, Nedović se ipak oglasio.

On se javnosti obratio putem Instagrama.

Napisao je sledeće:

„Razočaran sam, ali ne iznenađen. Mnogo sam se puta do sada susretao sa nepravdom i uvek sam iz svega izlazio jači i pametniji, tako će biti i ovoga puta. Krivo mi je, pre svega, što sam za spisak saznao na Tviteru, ali šta je tu je.

Biću navijač broj jedan naše reprezentacije na svetskom prvenstvu u Kini kao i na svakom predstojećem takmičenju. Motivacija da nastavim da radim i napredujem nikada nije bila veća. Napred Srbija.

P.S. nedostajaćete mi da vas derem sve u Fifi“, napisao je Nedović.

3 KOMENTARA

  1. A nema problema sa ovima sto ih vodi a pola su poluninvalidi za kosarku nisu igrali neki nemaju ni klub. Sale ih zvao da prekonreprezentacije dodju do leba. Uzas nasta je spao nacionalni tim. Pa jedva da ces sa ovima proc grupu. Mislis Jokic je tu pa decko je dosao da se druzina ne da gine za dz. Izbor je tvoja sahrana ka selektora. Videces vrlo brzo!

  2. Sramota zar zbog politickih poena izostaviti jednog od najboljih odbrambenih igraca Evrope. Sale stidices se veoma brzo . ,Srpska kosarka nije to zaslùzila

  3. Kad je frka Nedovic i Kalina su onda dobri. Kad se NBA zvezdice smilostive da igraju za reprezentaciju onda nisu dobri.

Comments are closed.