Kako uspeti u dijeti: Bitno je ostati dosledan dve do tri nedelje

1
Foto: Profimedia

Prethodne dve nedelje, mnogi su doneli odluku o tome da započnu s dijetom i vežbanjem, ali većina će, na kraju, prekršiti svoj plan pre nego što će istrajati, prenosi Dejli mejl.

Nutricionista Suzi Barel kaže da, ipak, postoji “tajna” uspeha: važno je samo da izdržite bilo koji režim kojeg želite da se pridržavate najmanje dve do tri nedelje. Suzi kaže da je problem što se posle samo nekoliko dana prekrše postavljena pravila dijete, posebno kad je reč o količinama, pa se dogodi da neki čak jedu zdravu hranu, ali u velikim količinama. Onda odlučimo da naredni dan postimo, ali ni to ne uspeva jer uzmemo nekoliko čokoladnih keksića, i onda u krug.

Ova nutricionistkinja kaže da je presudna stvar da li se pridržavamo dijete u kontinuitetu dve do tri nedelje najmanje. Tako će telo imati dovoljno vremena da sagori višak telesnih masti, kaže ona i gubiće se kilogrami u kontinuitetu.

Dodaje da neke stvari možemo trajno da izmenimo za konstantno gubljenje težine, na primer izbacivanje mleka iz jutarnje kafe. Predložila je da se jede u okviru osam sati svakoga dana, što znači da u preostalom periodu ništa ne jedemo (ne zaboravite da je od toga osam provedeno u spavanju). Neka večera bude manja i lagana, oko 300 kalorija.

“Nijedna od ovih strategija nie striktna, niti zagovara način ishrane”, kaže, ali će pomoći u dugoročnoj kontroli težine.

1 KOMENTAR

Comments are closed.